Altec Ravenger fiets: tot 40% korting!

Mountainbiken is natuurlijk ontzettend spannend. Daarom trekt het kinderen ook zo aan. Iedereen wil wel lekker Lees door

Set Ascending Direction

44 producten in totaal

Page
Filter
per page
Set Ascending Direction

44 producten in totaal

Page
Filter
per page
van heuvels af sprinten en keihard door de modder rijden. De Altec Avenger fiets is hier goed geschikt voor. Het is wel belangrijk dat u de veiligheid voorop blijft stellen. De Ravenger is immers geschikt voor kinderen van ongeveer 10 tot en met 14 jaar. Dit heeft te maken met de lengte die jongens op deze leeftijd gemiddeld hebben.

Fietsen waarvan de velgmaat 26 inch is, zijn namelijk geschikt voor kinderen die tussen 1.30 en 1.45 lang zijn. Dit is meestal wanneer uw zoon ongeveer deze leeftijd bereikt. In sommige gevallen kan dit natuurlijk ook iets eerder zijn en iets langer zo blijven. Dus soms kan een negenjarige of een vijftienjarige ook op de fiets passen. Dit is belangrijk om even na te zien voor het bestellen.

Jongensfietsen Ravenger van Altec: licht en wendbaar

Jongensfietsen Ravenger van Altec zijn gestoeld op het principe van de mountainbike. Dit betekent dus dat er veel aandacht is voor het gewicht en de bestuurbaarheid van de fiets. Daarom zijn er verschillende kenmerken die zeer belangrijk zijn om goede resultaten te bereiken. Dit is bijvoorbeeld te herkennen door bijvoorbeeld:

  • Aluminium als materiaal voor het frame
  • Velgen van dubbelwandig aluminium
  • Een verende voorvork
  • 21 versnellingen van Shimano

Door de manier waarop de fiets is ingericht is hij net iets minder geschikt voor de stad, maar dat is het doel hiervan natuurlijk ook niet. De fiets heeft bijvoorbeeld geen lichten voor en achter. Ook is er geen ruimte voor een spatbord. Dit soort zaken zijn wel terug te vinden op bijvoorbeeld echte stadsfietsen en transportfietsen. Die fietsen zijn echter weer niet geschikt voor woest terrein. Deze fiets juist wel. De Ravenger van Altec heeft bijvoorbeeld handremmen die zeer sterk reageren.  Daarnaast heeft hij reflectoren om zichtbaarheid te garanderen.

> De Altec Basic omafietsen: gratis verzending op het gehele assortiment!

Fietsen met glad weer

Een mountainbike is natuurlijk geschikt voor wat moeilijker begaanbaar terrein. Dit kan dus ook terrein zijn dat normaal gesproken wel goed te begaan is. Denk bijvoorbeeld aan gladde wegen in de winter. Hoe kunt u dit het best aanpakken? De beste tip die hiervoor te geven is, is dat u wat lucht uit de banden moet laten lopen. Daardoor wordt de grip net iets beter dan wanneer u de banden geheel hard hebt opgepompt. Zachtere banden laten u daardoor net iets makkelijker over ijs en water rijden. Daarnaast is het belangrijk om waar mogelijk het midden van de weg op te zoeken. Daar is de kans dat het minder glad is het grootst.