Altec Speedo Jongensfiets: Verzending binnen 24 uur!

De Altec Speedo fietsen zijn ideaal voor jongens die op een stoere fiets willen fietsen. De Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
fietsen zijn in meerdere framematen te koop, waardoor er bijna altijd wel een Altec Speedo bij jouw zoontje past. Ook is er verschil in kleur. Hierdoor kun je samen de leukste en mooiste kleur kiezen. Het voordeel van de Altec Speedo fietsen, is dat het zadel in hoogte verstelbaar is. Dit maakt het mogelijk om het zadel op een hogere stand te zetten, zodat de fiets met je zoontje kan ‘meegroeien’. Hierdoor kan de Speedo jongensfiets meerdere jaren meegaan. Verder hebben de kleinste Speedo fietsen zijwieltjes, waardoor er goed geoefend kan worden met fietsen. Deze zijwieltjes zijn afneembaar. Als jouw zoontje klaar is om zonder zijwieltjes te fietsen, kun je deze gemakkelijk van de fiets afhalen. Ook hierbij is nagedacht dat de fiets dan meerdere jaren meekan.

  • Te koop in meerdere framematen
  • Verschillende kleuren beschikbaar
  • Fiets kan met je zoontje ‘meegroeien’

Altec Speedo fiets: Een stoere fiets voor jongens

Een jongen wil vaak een stoere fiets hebben om op te fietsen. Een Altec Speedo fiets is daarom een uitstekende keuze. Door de eenvoud in het design wordt je oog gelijk naar de sportieve vormen van de fiets getrokken. Zo is de framestang een beetje gebogen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar dient ook voor een gemakkelijkere opstap en afstap. Verder is de fiets zo ontwikkeld dat het voor echte jongensdingen gebruikt kan worden. Denk hierbij aan het rijden over onverharde wegen, of tussen bomen en bosjes door. De kettingkast is hiervoor gesloten uitgevoerd, zodat er minder kans is op modder en zand tussen de ketting. Ook dient dit ter bescherming van de kleine vingers. Een ander voordeel is dat de banden dik zijn uitgevoerd. Hierdoor is er voldoende grip op de onverharde stukken. Met andere woorden, een ideale jongensfiets!

  • Eenvoudig en sportief design met gebogen framestang
  • Gesloten kettingkast ter bescherming van de ketting en vingers
  • Dikke banden met goed profiel voor onverharde wegen

> Fietsen online bestellen? Nu met gratis verzending!

De hoogte van het zadel bepalen

Aangezien de Speedo fietsen van Altec een zadel hebben die in hoogte verstelbaar is, is het goed om te weten hoe hoog het zadel moet staan om goed te kunnen fietsen. Een goede afstand van het zadel tot de grond is als de knie ongeveer een hoek maakt van 25 graden als je voet op het laagste punt van het pedaal staat. Als de knie verder gebogen staat dan 25 graden, dan staat het zadel te laag. Een ander punt om aan te houden is dat als je op het zadel zit, je met de tenen de grond moet kunnen raken. Hierdoor kan de fiets altijd stabiel worden gehouden bij stilstand. Als het zadel niet op een hogere stand kan worden gezet is het tijd voor een fiets met een grotere framemaat. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Als het zadel op de laagste stand staat en de tenen komen niet bij de grond, dan is de fiets nog te groot. Kies hiervoor een fiets met een kleine framemaat.

  • Knie moet een hoek van 25 graden maken als je voet op het laagste punt van het pedaal staat
  • Zittend op het zadel moeten de tenen de grond kunnen raken voor stabiliteit bij stilstand
  • Als het zadel niet op een hogere stand kan worden gezet is het tijd voor een fiets met een grotere framemaat

> Kinderfietsen & damesfiets: vóór 15:00 besteld, morgen in huis.