Sorteren op:
Altec herenfiets

De Altec herenfiets: Gratis verzending

Laat je ook liever de auto staan en spring je ‘s ochtends met plezier op de Lees door

Van laag naar hoog sorteren

26 producten in totaal

Filteren

26 producten in totaal

Filteren
fiets om naar je werk te gaan? Of blaas je graag stoom af in je vrije tijd met een mooie fietstocht door de natuur? Waar je je trouwe tweewieler ook voor gebruikt, in ons aanbod vind je altijd een Altec herenfiets met alle benodigde accessoires voor ultiem comfort en optimale veiligheid. Wil je weten hoe je de juiste framemaat kiest of ben je op zoek naar praktische montagetips? We vertellen je er hieronder meer over!

Welke framemaat heb ik nodig?

Uiteraard zijn onze Altec herenfietsen verkrijgbaar in verschillende framematen. Maar welke framemaat kies je en hoe bepaal je dit? We geven je graag een stappenplan:

  • Allereerst meet je de lengte van je binnenbeen. Dit doe je door je benen een klein stukje uit elkaar te zetten en de afstand vanaf de grond tot aan het einde van je bovenbeen op te meten.
  • Vervolgens vermenigvuldig je dit getal met 0,68. De uitkomst van dit sommetje is de framemaat. Is je fiets uitgerust met een geveerde zadelpen, dan trek je nog 4 cm van de framemaat af, want deze afstand is nodig voor de demping en de vering van de zadelpen.

Verschillende Altec herenfietsen

In ons uitgebreide assortiment vind je diverse soorten Altec herenfietsen. Als je bijvoorbeeld een solide fiets voor woon-werkverkeer nodig hebt, is de Altec Walesa 28 inch een goede optie. Deze herenfiets in stijlvol zwart beschikt over het Shimano rollerbrake remsysteem en een ART2 gekeurd ringslot. En moet je een keer overwerken, dan ben je dankzij de handige ledverlichting ook in het donker goed zichtbaar op de weg.

Op zoek naar een retro model? Dan hebben we in ons aanbod de Altec Retro herenfiets 28 inch met drie versnellingen en een dubbele poot standaard. Ook is dit type voorzien van een bagagedrager en voordrager voor het meenemen van je spullen.

> Alle Altec fietsen 

Afmonteren van de Altec herenfietsen

Als je de herenfiets Altec bij ons besteld hebt, ontvang je deze voor 85% gemonteerd. De losse onderdelen, zoals het voorwiel en de trappers, kun je na ontvangst zelf monteren. Let er bij het monteren van de pedalen op dat je het draadeind van de trapperas altijd eerst met de hand in de schroefdraad van de crank draait om te voorkomen dat je de draad beschadigt.

Ook het zadel en het stuur van de herenfiets Altec worden los meegestuurd. Wil je het zadel verstellen, dan doe je dit heel eenvoudig door de zadelpen los te draaien, op de juiste hoogte in te stellen en weer vast te draaien. Vergeet niet te controleren of je zadel recht staat!

Hoe verhoog ik de veiligheid op de fiets?

Veiligheid is van groot belang als je met je Altec herenfiets op pad gaat. Er zijn dan ook diverse extra maatregelen die je kunt nemen. Zo kan een fietshelm de kans op letsel verkleinen als je valt. Dankzij goede verlichting en reflecterende banden val je onderweg voldoende op bij bijvoorbeeld slecht weer. Tot slot kun je ook nog kiezen voor trappers met antislipstrips, waardoor je minder snel van de pedalen afglijdt.

Bekijk ook de altec damesfiets: Verzending = gratis!

In welke framematen zijn herenfietsen beschikbaar?

Herenfietsen zijn in verschillende framematen verkrijgbaar. Aan de hand van je lichaamslengte kies je een framemaat. De framemaat kan variëren van 46cm t/m 63cm. Welk framemaat geschikt is voor welke lengte kan je bekijken in onze matentabel.

Welke merken herenfietsen hebben jullie in het assortiment?

Wij verkopen de merken Altec, Popal, Spirit, Maze, MBM en Unit. Al vanaf €179,- heb je een mooie herenfiets!

In hoeveel kleuren zijn de herenfietsen beschikbaar?

Meer dan 12+ kleuren. Vink een kleur aan in het filtermenu en alleen fietsen met die kleur verschijnen op het scherm. Ook zijn kleurencombinaties mogelijk.