Sorteren op:

Altec Urban 20 inch fiets: Nu met gratis verzending!

Naar school, de sportclub of vriendinnetjes: er komt een moment dat je dochter de wijde wereld Lees door

Van laag naar hoog sorteren

6 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

6 producten in totaal

Filteren
per pagina
intrekt met haar fiets. Als ouder wil je vooral een fiets kopen die stevig en veilig is. Je dochter heeft daarentegen hele andere eisen: zij wil namelijk een hippe en mooie fiets. Het liefst met een stoer rekje voorop waar ze haar tas op kan zetten. De Altec Urban 20 inch fiets is alles in één. Van deze praktische en coole fiets worden ouders én hun dochters dan ook erg blij.

De voordelen van de Altec Urban 20 inch fiets

De Altec Urban 20 inch fiets is niet alleen hip en mooi, maar biedt ook verschillende voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Het is een stevige en veilige fiets met stalen frame die bestand is tegen een stootje.
  • De Altec Urban beschikt over een voordrager die niet alleen hip is, maar ook een comfortabele plek voor de school- of sporttas.
  • De fiets beschikt over een handrem en terugtraprem (deze combinatie wordt aangeraden op kinderfietsen).
  • De Altec Urban 20 inch heeft een gesloten kettingkast. Dit voorkomt dat er bijvoorbeeld kledingstukken of sjaals tussen de ketting kunnen komen en er gevaarlijke situaties ontstaan.
  • Het zadel en de fiets zijn verstelbaar.

Zadelhoogte aanpassen

De Altec Urban 20 inch is geschikt voor meisjes van ongeveer 1.15 lang. Het zadel is bovendien verstelbaar waardoor je hem wat lager of hoger kan zetten (afhankelijk van de lengte van de benen van je dochter). Het is belangrijk om het zadel goed af te stellen. Zo voorkom je blessures en zorg je er voor dat je kind veilig en comfortabel kan fietsen.

Het opmeten van de zadelhoogte doe je door je dochter naast de fiets te laten staan. Het zadel moet ongeveer op dezelfde hoogte als de heupen komen. Stel het zadel op deze hoogte af en laat je dochter plaatsnemen op de fiets. Raken haar tenen de grond net? Dan staat het zadel goed.

Gebruik het volgende stappenplan om de zadelhoogte van de Altec Urban 20 inch fiets aan te passen:

  • Maak de zadelpen los. Soms kan dit handmatig, soms heb je hier een steeksleutel voor nodig.
  • Schuif de zadelpen voorzichtig omhoog of omlaag.
  • Zet de zadelpen weer vast zodra je het zadel op de juiste hoogte hebt ingesteld. Dit doe je wederom handmatig of met een steeksleutel.
  • Controleer of het zadel goed vast zit en laat je dochter een testrit maken.

Veelgestelde vragen over de Altec Urban 20 inch fiets

Moet ik de fiets nog afmonteren?

Het frame, achterwiel en de aandrijving zijn al gemonteerd. Je moet nog wel zelf het stuur, voorwiel, zadel en andere kleine onderdelen afmonteren.

Is de Altec Urban 20 inch fiets met handrem te bestellen?

De fiets wordt standaard geleverd met handrem en terugtraprem.

Voor welke leeftijd is deze fiets geschikt?

Lengte is belangrijker dan leeftijd als het aankomt op fietsen. De Altec Urban 20 inch is geschikt voor meisjes van ongeveer 1.15 cm lang. Deze lengte bereiken meisjes meestal als ze 6 tot 8 jaar oud zijn.

Is de 20 inch Altec Urban te klein? Bekijk dan eens deze maten: