• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een sterk alternatief voor een Batavus omafiets

Een goed alternatief voor een Batavus omafiets vinden? Het is belangrijk om te weten waar wel en waar niet op gelet moet worden wanneer een goede omafiets aangeschaft moet worden.

22 artikel(en)

22 artikel(en)

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om te weten dat de omafiets van Batavus aan een bepaalde mate van kwaliteit en comfort voldoet. Om die reden is het dus ook belangrijk om te weten of de alternatieve variant hier ook aan kan voldoen. In dat opzicht is het goed om te weten dat er fabrikanten zijn die zich met het topmerk kunnen meten.

Daardoor is het kiezen van een goed alternatief voor de Batavus omafiets vooral een zaak van het zoeken naar de juiste prijs. De fietsen van het topmerk kunnen immers vaak behoorlijk prijzig zijn. Juist dat is een belangrijke reden om naar een alternatief op zoek te gaan. Wanneer de verhouding tussen prijs en kwaliteit beter is, wordt het ook een stuk aantrekkelijker om een goede nieuwe omafiets aan te schaffen.

Vergelijkbaar Batavus omafiets alternatief uitkiezen

Een omafiets van Batavus is populair omdat het merk bewezen heeft goede fietsen van een bepaalde kwaliteit te bieden. Dit is natuurlijk anders voor de fabrikanten van de alternatieven. Doordat deze minder bekend zijn, is niet altijd even duidelijk bij iedereen hoe hoog de eisen op het gebied van kwaliteit zijn die de fabrikant stelt bij het ontwerpen en vervaardigen van de fiets. Toch zijn er belangrijke kwaliteiten te onderscheiden, zoals:

 • Reflectoren op het wiel en op de band
 • Frame van staal, velgen van aluminium
 • Een duidelijk hoorbare bel
 • Stevige trappers
 • Sterke sloten zoals ringsloten

Juist omdat al deze zaken zo goed op orde zijn is de alternatieve keuze voor een omafiets zoals die van Batavus goed te verdedigen. De kwaliteiten die de fiets van het topmerk juist onderscheiden zijn immers ook terug te vinden op deze modellen. Dat maakt vooral de verhouding tussen prijs en kwaliteit heel aantrekkelijk. Omdat er misschien sprake is van een beperkt budget, zoals bij ouderen bijvoorbeeld nog weleens het geval kan zijn, is juist de alternatieve keuze een hele sterke. De fiets is al goedkoper in aanschaf en hoeft qua levensduur ook nog eens niet onder te doen.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bekijk de duwfiets!

Het plakken van een fietsband

Doordat er op de openbare weg gefietst wordt, bestaat altijd de mogelijkheid dat een band lek gaat. Dit komt bijvoorbeeld door glasscherven, stukjes ijzer of gewoon scherpe randjes van steentjes. Het is dan belangrijk om zelf de band weer te kunnen herstellen. Neem daarom altijd bandenlichters mee om de binnenband uit de band te kunnen halen. Schuur de binnenband op rondom het lek. Gebruik vervolgens speciale lijm om de plakkers die in het plaksetje zitten over het lek te plakken. Vervolgens kan de band weer worden opgepompt. Als het goed is, blijft deze nu weer hard en kan ermee gefietst worden alsof er niet mee gebeurd is.

> Batavus fietsen alternatief: Vandaag besteld = binnen 24 uur bezorgd!