Bureaufiets: Belangrijk voor een betere gezondheid

Een bureaufiets is typisch zo’n slimme oplossing die bij deze tijd hoort. Zitten wordt ook wel Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren
per pagina
het nieuwe roken genoemd. Het kan schade aanbrengen aan de gezondheid die voor flinke problemen zorgt. Zeker ook als daar onvoldoende beweging tegenover staat. Hoe kan die beweging echter in een druk schema worden gepast? Dan is een bureaufiets kopen misschien wel het best mogelijke idee. Zo kan er worden doorgewerkt, maar is er tegelijkertijd ook ruimte voor lichaamsbeweging. De toepassing hiervan neemt dan ook alleen maar steeds meer in populariteit toe.

Door een fiets onder het bureau te plaatsen kan gemakkelijk een deel van die belangrijke lichaamsbeweging worden verzorgd. Waar normaal gesproken de hele dag wordt stil gezeten, wordt nu ineens de tijd achter het bureau dubbel nuttig benut. Zo blijft ook de gezondheid al snel een stuk beter. Er zijn echter wel een aantal zaken waarop gelet moet worden. Dit zorgt er immers voor dat er met zekerheid een goede keuze wordt gemaakt als het gaat om een bureaufiets. Dit zorgt ervoor dat het maximale uit de mogelijkheden van de fiets gehaald kan worden.

Bureaufietsen: welke kenmerken zijn belangrijk?

Bureaufietsen komen in zeer veel verschillende vormen. Daarom is dus ook niet elke fiets geschikt voor elke persoon. Ook de combinatie tussen fiets en bureau werkt niet in alle gevallen. Het is dus heel belangrijk om hier goed op te letten. Dit hoeft geen probleem als er even goed opgelet wordt bij het kopen van een deskfiets. Let erop dat de volgende kenmerken in ieder geval worden nagelopen:

  • De hoogte moet kloppen, er is verschil tussen zit- en stabureaufietsen
  • Verstelbare weerstand
  • Het eventuele zadel moet comfort bieden
  • De fiets moet flinke belasting van gewicht aankunnen

Juist omdat er een verschil zit tussen fietsen voor zit- en stabureaus is er noodzaak om extra goed op te letten. Een oncomfortabele houding kan immers het nut van het fietsen met de bureaufiets tenietdoen omdat het allerlei blessures aan bijvoorbeeld de rug en de benen kan opleveren. Dit is natuurlijk allerminst de bedoeling. Let daarom altijd ook goed op bijvoorbeeld zaken als de hoogte van het model om zekerheid te hebben. Bovendien is het steeds vaker zo dat een specifiek fietsbureau is aan te vragen bij de werkgever.

Dit is ook interessant voor de werkgever zelf. Beweging kan immers de prestaties bevorderen. Alleen al daarom is een bureaufiets een slimme investering. De gezondheid is beter en daardoor is de werknemer ook scherper. Een bureaufiets kopen kan er zomaar voor zorgen dat de werknemer alleen maar beter gaat presteren. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit bleek dat er sneller gewerkt kan worden als er tijdens het werk gefietst kan worden. Alleen al om die reden is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het kopen van een goede deskbike.

> Verzending = gratis op het gehele assortiment Popal fietsen!

Tips voor het fietsen achter een bureau

Het aanschaffen van een bureaufiets is een goede eerste stap, maar dan begint het eigenlijk pas. Met de toestellen zijn immers tijdens het werk ook leuke workouts te doen. Zonder dat het werk daaronder hoeft te lijden. Het is met een bureaufiets immers gewoon mogelijk om door te blijven gaan met de werkzaamheden die de werkgever verlangt. Om daar enige hulp bij te bieden is het goed om bijvoorbeeld de volgende tips te gebruiken. Zo kan het een fiets bureau rit een stuk leuker worden.

Begin altijd rustig aan aan het begin van de werkdag. Wanneer een bureaufiets verschillende weerstandsniveaus heeft. Het is dan leuk om bijvoorbeeld tot aan de lunch ieder uur een tandje op te schakelen. Na de lunch kan je dan opnieuw beginnen op de bureaufiets tot het einde van de werkdag. Zo wordt het fietsen op de bureaufiets gedurende dag iets intensiever wat een goede compensatie is voor het toenemend aantal uren dat er op een stoel gezeten wordt. Wanneer dit echter niet mogelijk is, dan zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere opties die goed kunnen helpen.

Zo kan het bijvoorbeeld ook aantrekkelijk zijn om zo nu en dan een sprintje te trekken. Bijvoorbeeld aan het einde van ieder uur. Na vijftig minuten op gelijk tempo te hebben getrapt eindigt het uur dan met enkele minuutjes in een verhoogd tempo. Stap daarna af om even de benen te strekken en opnieuw te beginnen. Naast het gebruik van bureaufietsen is namelijk ook het zo nu en dan opstaan en bewegen van groot belang om de gezondheid in goede orde te houden.

> De Popal kinderfiets: Profiteer van korting tot 40%!