• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een andere keuze dan een Cortina fiets: Gratis verzending!

Cortina is een merk dat goed aangeschreven staat als het om fietsen gaat. Dit gaat dan ook gepaard met een flink kostenplaatje voor de fietsen.

Artikelen 1 tot 36 van 96 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikelen 1 tot 36 van 96 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Dit kan voor sommige fietsers een barrière zijn om deze modellen aan te schaffen. Voor deze groep fietsers is het goed om te weten welke alternatieven er op de markt te vinden zijn. Vaak zijn modellen van andere, minder bekende fabrikanten, gemakkelijk in staat om vergelijkingen met deze modellen aan te gaan. Zo blijkt dat dezelfde kwaliteit voor een veel aantrekkelijkere prijs gekregen kan worden. Dit maakt het de moeite waard om dit uit te zoeken.

Wat geldt voor de Cortina fiets, geldt natuurlijk net zo goed voor de alternatieven. Er zijn verschillende manieren van gebruik. Een fiets van Cortina moet bijvoorbeeld dienst kunnen doen als model waarop lange afstanden worden afgelegd. Ook kan het een model zijn waarop dagelijkse klussen worden gedaan. Wanneer de modellen van andere fabrikanten ook zo veelzijdig kunnen worden ingezet, dan is dat in ieder geval alvast geen punt wanneer een vergelijking tussen de opties wordt gemaakt.

Alternatief voor de Cortina fiets

Cortina fietsen zijn niet voor niets zo populair al vele jaren. Dit heeft natuurlijk niet in de laatste plaats te maken met de kwaliteit. Toch is de kwaliteit vaak niet de doorslaggevende factor. Vaak blijkt immers dat veel fietsen van andere fabrikanten aan precies dezelfde eisen kunnen voldoen. Het is dan natuurlijk wel van enig belang dat er kennis is van de zaken waarop gelet moet worden. Belangrijke kenmerken kunnen zijn:

 • De kwaliteit van de remmen voor en achter
 • De kwaliteit van het stalen frame en de bagagedragers
 • De sterkte van de verlichting voor en achter
 • De mate waarin een slot veiligheid biedt

Al deze kenmerken staan voorop bij de ontwikkeling van alle fietsen die in dezelfde categorie vallen als de Cortina fiets. Een fiets van Cortina kopen hoeft dus lang niet altijd een vanzelfsprekendheid te zijn. Er zijn voldoende redenen aan te voeren om juist te kiezen voor andere modellen van andere fabrikanten. Het gaat daarbij natuurlijk vooral ook om de mate van comfort en gebruiksgemak die geboden wordt door de verschillende fabrikanten. De verhouding tussen de geboden kwaliteit en de gevraagde prijs is dan uiteindelijk wat de doorslag zal moeten geven. Vaak in het voordeel van de alternatieven.

> Alternatief voor de Cortina damesfiets vindt u hier: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

Verstellen van een stuur

De juiste zithouding hangt niet alleen af van de mate waarin een zadel op de juiste hoogte is ingesteld. Ook de plek van het stuur weegt hierin mee. Door het stuur juist te plaatsen kunnen klachten als rugpijn en zadelpijn mogelijk worden voorkomen. Doe dit altijd direct nadat het zadel op de juiste hoogte is gezet. Het is namelijk zo dat het stuur en het zadel tot een bepaalde verhouding van elkaar moeten worden geplaatst. Test dit zelf door op de fiets te zitten bij het stellen. Dit kan vaak heel gemakkelijk met een kliksysteem worden gedaan.

> De stoelfiets: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!