Fiets framemaat 48 aanschaffen: wat is belangrijk?

Een fiets in framemaat 48 kopen is belangrijk wanneer je minstens 1.54 lang bent, maar niet Lees door

Van laag naar hoog sorteren

2 producten in totaal

Filteren
 1. Volare Lifestyle Herenfiets 28 inch 3V - Grijs Volare Lifestyle Herenfiets 28 inch 3V - Grijs
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 2. Altec Walesa 28 inch Damesfiets Grijs - 3 Versnellingen Altec Walesa Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 569,00 Vanaf € 529,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

2 producten in totaal

Filteren
langer dan 1.71. Een goede fiets hebben is immers altijd een belangrijke zaak in fietsland Nederland. Dat begint natuurlijk bij een rijwiel dat niet te groot en niet te klein is. Dit houdt namelijk in dat het gemakkelijker wordt om de fiets op de juiste manier te beheersen en er veiliger door het verkeer getrokken kan worden. De fiets moet immers vooral ontspannend werken, maar dan wel op de juiste manier. De juiste framemaat, bijvoorbeeld in maat 48, helpt daarbij.

Framemaat 48 fietsen voor mannen en vrouwen

Het is natuurlijk zo dat er verschil zit in framemaat 48 fietsen. Zo zijn er bijvoorbeeld zowel fietsen voor mannen als fietsen voor vrouwen van dit formaat. Dat is bijvoorbeeld te herkennen aan de manier waarop het frame is vormgegeven. Bovendien zijn er natuurlijk ook fietsen in verschillende stijlen. Een fiets kan immers gebruikt worden voor dagelijks gebruik, maar ook om bijvoorbeeld lange afstanden mee af te leggen. In beide gevallen moet de fiets aan andere eisen voldoen. De juiste maat is echter altijd van belang. Daarom dat dit ook altijd mogelijk moet zijn.

> Op zoek naar fietsen voor kinderen in een kleiner formaat? Bekijk ons ruime assortiment, kies de favoriet van je zoon of dochter en profiteer van gratis verzending!

Veilig de weg op

Waaraan moeten fietsen in framemaat 48 allemaal voldoen om er veilig mee op de weg te kunnen? De juiste maat is immers een belangrijke factor, maar voor de veiligheid speelt natuurlijk nog veel meer dan alleen de juiste hoogte. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende zaken waarop gelet kan worden:

 • Lampen voor en achter in de juiste kleur
 • Goede remmen op beide wielen
 • Een goed AXA slot zodat uw fiets niet gestolen wordt
 • Een stevig frame van staal
 • Meerdere versnellingen

Een fiets in framemaat 48 vinden hoeft niet heel erg moeilijk te zijn. De meest fabrikanten hebben immers de fietsen in dit formaat beschikbaar. Daarbij komt ook dat het voordelig kan zijn om de fiets op het juiste moment aan te schaffen. Het kan immers zomaar zo zijn dat de fiets met korting aan te schaffen kan zijn. Wanneer het rijwiel voldoet aan alle voorwaarden die gesteld zijn op het gebied van veiligheid en comfort, dan is het slim om direct toe te slaan en een aankoop te doen.

> Voor 15:00 uur besteld, volgende dag in huis!