Vóór 13.00 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis*
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Meisjesfiets 28 inch: perfect om volwassen te worden

Een meisjesfiets 28 inch is het laatste model voor een echte volwassenenfiets kan worden bestegen. Dit betekent dat de fiets al aardig groot is en geschikt is voor de langere ritten.

7 artikel(en)

7 artikel(en)

Meisjes die al op een leeftijd zijn om naar de middelbare school te gaan kunnen hier goed op uit de voeten. Een meisjesfiets 28 maat is dus ideaal als cadeau in de zomer voordat dit het geval is. Daarmee is alvast een goed begin gemaakt.

Het is dan vooral ook belangrijk dat de meisjes fietsen 28 inch aan een aantal belangrijke kwaliteitseisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk frame en aan goede remmen voor de veiligheid. Daarnaast moet de fiets er ook gewoon goed uitzien. Dit is immers ook belangrijk voor uw dochter.

28 inch meisjesfietsen: Het belang van veiligheid

Het is belangrijk dat de meidenfiets 28 inch ook aan een aantal belangrijke eisen op het gebied van veiligheid voldoet. Meiden fietsen 28 inch worden immers intensief gebruikt in het drukke verkeer. Dit mag niet onderschat worden. Denk daarom aan een aantal belangrijke onderdelen die nodig zijn. Goede voorbeelden hiervan zijn onder andere:

 • Verlichting van voldoende kwaliteit, bij voorkeur op batterijen
 • Versnellingen die te gebruiken bij sterke wind of op heuvels
 • Goede remmen die krachtig werken
 • Banden die geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden

Een meisjesfiets 28 inch met versnellingen is dus altijd ook aan te raden. Dit geldt ook als de meisjesfiets 28 inch tweedehands is. Dit doet immers niets af aan de manier waarop het rijwiel gebruikt gaat worden. Het zijn daarom zaken die niet onderschat mogen worden. Het hebben van versnellingen kan de veiligheid in het verkeer flink verhogen. Weeg dit dus ook altijd voldoende mee bij het maken van een keuze.

> Bekijk ook eens de meisjesfiets 24 inch als de 28 inch meisjesfiets toch iets te groot is.

Verzekeren van de fiets

De meisjesfiets moet natuurlijk wel enige tijd mee kunnen. Dit betekent dat de kwaliteit van hoog niveau moet zijn. Desondanks kan er natuurlijk altijd wat gebeuren. Zo kan het rijwiel gestolen worden. Dit is natuurlijk erg vervelend. In zo’n geval is het belangrijk dat de fiets ook gewoon verzekerd kan worden. Bijvoorbeeld met een verzekering van klikzeker. Dit is namelijk een ideale dekking tegen allerlei soorten diefstal. Daarnaast kan met deze verzekering ook direct gezorgd worden dat eventuele schade opgevangen kan worden. Dat is immers ook iets wat op jonge leeftijd door het vele gebruik meer voor kan komen. Denk alleen al aan wat er allemaal in fietsenstallingen in de drukte mis kan gaan. Het is dan fijn om te weten dat het rijwiel hiertegen beschermd is.

> Meisjesfiets 26 inch kopen: Verzending = gratis!