De geschiedenis van de opoe fietsen

Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets heb je keuze uit enorm veel verschillende modellen. Een Lees door

Van laag naar hoog sorteren

39 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

39 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
van de meest bekende fiets modellen is een opoefiets. Al jaren is deze fiets een veel voorkomend model. In de loop der jaren zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan de fiets. 

Vroeger was de opoe fiets een veel gebruikte fiets. In de loop der jaren zijn er uiteraard een aantal aanpassingen gedaan aan de fiets. Nog steeds hebben de opoe fietsen een wat ouderwetse uitstraling. Dit is dan ook een kenmerkende eigenschap waar aan je de fiets kunt herkennen. Naast de ouderwetse uitstraling zijn er echter nog meer eigenschappen aan de opoe fiets. Zo wordt de opoe fiets ook wel herkend door het frame met een rechte onderbuis. Over het algemeen is de fiets zwart en heeft het een kettingkast van lakdoek met ondoorzichtige jasbeschermers. De meeste opoe fietsen beschikken over een terugtraprem in plaats van een versnellingsmechaniek.

> hier vind je alle omafietsen aanbiedingen

Mannen fiets of vrouwen fiets?

Vroeger werd deze fiets voornamelijk gebruikt als dames fiets, en werd daarom ook wel een oma fiets genoemd. In de loop der jaren zijn er echter een aantal aanpassingen gedaan aan de retro fiets. Zo is er ook een heren editie ontstaan. De opoe fiets is dus geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Daarnaast zijn ze tegenwoordig niet alleen meer in het zwart verkrijgbaar, maar in nog veel meer kleuren. Zo zie je ze tegenwoordig in het rood, groen, blauw, roze, paars, wit, grijs en ga zo maar door. 

> Bekijk deze goedkope Popal Daily Dutch fietsen of misschien is een stoelfiets wel iets voor jou, lekker fietsen terwijl je fietst!