Goedkope fietsonderdelen kopen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Een fiets bestaat uit meerdere onderdelen. Het kan daarom zijn dat er op een gegeven moment Lees door

Set Ascending Direction

32 producten in totaal

Page
Filter
per page
 1. Altec voorrek 26-28 inch
  Altec Voorrek 26-28 inch
  Rating:
  90%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs  39,95 Vanaf  24,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Set Ascending Direction

32 producten in totaal

Page
Filter
per page
een onderdeel vervangen moet worden. Je kunt je fiets wegbrengen naar de fietsenmaker, zodat hij de fiets repareert. Dit kost echter vaak veel geld. Het is ook mogelijk om zelf fietsonderdelen te vervangen. Dit is vaak een goedkopere oplossing. Fiets onderdelen online te koop bij Fietsenopfietsen.

Welke fietsonderdelen worden het meest vervangen?

Een fiets kan wel uit meer dan 100 onderdelen bestaan, maar welke onderdelen worden het meest vervangen? Per type fiets is het verschillend welke onderdelen het meest worden vervangen. Een fiets met accessoires vervangt andere onderdelen dan een racefiets. Een racefiets heeft namelijk minimale accessoires, omdat dit gewicht kost. Fietsaccessoires zoals een fietsmand of zitkussen worden vaak vervangen, omdat deze meestal intensief worden gebruikt. Door slijtage of gebruikersschade is een fietsaccessoire vaak eerder aan vervanging toe dan een ander onderdeel.

Als een fiets geen accessoires heeft, dan wordt de fietslamp het vaakst vervangen. Dit komt omdat zichtbaarheid in het verkeer essentieel is als fietser. Doet de verlichting het niet, dan wordt dit vaak snel door mensen vervangen. Ook zit verlichting op de uiteinden van fietsen gemonteerd, waardoor deze onderdelen als eerste een stootje krijgen bij een muur of ander object.

Je fiets onderhouden, hoe kun je dit het beste doen?

Allereerst is het belangrijk om zuinig om te gaan met je fiets. Maak de fiets eens per maand grondig schoon. Ook is het belangrijk om te checken of de banden op spanning zijn voordat je gaat fietsen. Dit voorkomt slijtage, waardoor de banden langer meegaan. Het is aan te raden om de ketting regelmatig in te smeren met kettingolie. Hierdoor blijft de ketting soepel lopen. Dit voorkomt piepende geluiden van de fiets. Tot slot is het belangrijk om de remmen te controleren voordat je gaat fietsen. Als je remmen niet goed werken, kun je minder snel stoppen. Dit vergroot de kans dat je ergens tegenaan rijdt, waardoor er schade kan ontstaan. Stel daarom altijd de remmen goed af!

> Tot wel 40% korting: