Loopfiets 4 jaar: snelle bezorging

Wanneer een kind nog niet helemaal klaar is voor de overstap naar een fiets met trappers, Lees door

kan een loopfiets 4 jaar een goede oplossing zijn. Zeker ook omdat deze fiets al heel snel in huis kan zijn. Wie hem vandaag bestelt heeft hem morgen al in huis in de meeste gevallen. Het is wel goed om even goed te kijken waaraan de fiets allemaal moet voldoen om geschikt te zijn voor een kind van rond de vier jaar. Gelukkig gaat het dan slechts om enkele kenmerken die gemakkelijk te achterhalen zijn.

Wat in ieder geval aan te raden is als het om een loopfiets vanaf 4 jaar gaat is dat het een fiets met twee wielen betreft. Dit is belangrijk omdat er met dit soort fietsen veel geleerd kan worden op het gebied van rijwielbeheersing. Omdat het kind binnenkort overstapt op het rijden op een echte fiets is het leren in balans te blijven en omgaan met snelheid zoals dat op deze fiets kan een groot voordeel te noemen.

> Vandaag besteld = verzending binnen 24 uur: Bestel nu een Popal Cooper fiets 16 inch!

Loopfietsen vanaf 4 jaar: belangrijke kenmerken herkennen

Welke zaken zijn in ieder geval van belang als het gaat om een loopfiets 4 jaar? Natuurlijk is het zo dat kinderen van 4 al wat groter zijn dan hun jongere broertjes en zusjes. Dit is dus bijvoorbeeld ook belangrijk voor de keuze van een fiets 4 jaar. Hier zijn gelukkig wel een aantal belangrijke oplossingen voor. Natuurlijk gaat het ook om de stevigheid van de fiets. Om die reden zijn de volgende zaken allemaal belangrijk om mee te wegen:

 • Verstelbaar zadel
 • Frame van hout
 • Massieve banden
 • Licht in gewicht

Alle zaken die meewegen hebben dus vooral op de manier waarop de loopfiets vanaf 4 jaar te behandelen is. Hoe lichter de fiets hoe gemakkelijker snelheid gemaakt kan worden. De massieve banden voorkomen dat er lek gereden wordt. Het verstelbaar zadel zorgt dat uw zoon of dochter er gemakkelijk op kan zitten zonder pijn te krijgen in de benen of de onderrug. Ook op jonge leeftijd is dit immers al heel belangrijk. Meet daarom ook zo nu en dan of het zadel van de loopfiets hout niet versteld moet worden voor een betere houding.

> Kinder loopfiets bestellen: Profiteer van kortingen tot wel 40%. Bekijk onze nieuwe loopfietsen 2 in 1 en driewieler loopfiets.

De maat van een loopfiets 4 jaar

Kinderfietsen hebben verschillende maten. Ze moeten immers op de groei worden gekocht. De fietsmaten worden over het algemeen in inches aangegeven. Daarnaast wordt er een leeftijdsindicatie gegeven. Toch zegt dit niet alles. Wanneer het bijvoorbeeld om een kind van 1 tot 3 jaar gaat, en een loopfiets dus de beste keuze is, dan gaat het over het algemeen om een fiets van 10 inch. Dit is voor kinderen in de lengte van 85 centimeter tot een meter. Dit kan dus betekenen dat voor een kind dat snel groeit of juist wat kleiner blijft dat de fiets meer of minder geschikt is en een andere maat nodig is.

> Bekijk ook eens de loopfiets jongen en loopfiets 2 jaar: Verzending = gratis!

Sorteren

16 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

16 producten

Filteren