Mountainbike voor jongens kopen: Kortingen tot wel 40%!

Als je op zoek bent naar een stoere fiets voor je zoon, dan is een mountainbike Lees door

Set Ascending Direction

39 producten in totaal

Page
Filter
per page
Set Ascending Direction

39 producten in totaal

Page
Filter
per page
voor jongens een absolute aanrader. Een mountainbike voor jongens ziet er namelijk erg mooi uit. Daarnaast heeft een jongens mountainbike ook vaak meerdere eigenschappen waar het hart van een jongen sneller van gaat kloppen. Zo beschikt een jongensfiets mountainbike vaak over verende onderdelen, zoals het frame of de voorvork. Hierdoor kan er eenvoudig over onverharde wegen worden gereden. Ook kan er gemakkelijk van stoepen af worden gereden. De vering vangt de klappen namelijk op, zodat iedere fietsrit uiterst comfortbal zal aanvoelen. Ook heeft een jongens mountainbike vaak banden met diep profiel. Hierdoor is de grip op iedere ondergrond optimaal te noemen. Een mountainbike voor jongens is daarom een ideale fiets om buiten mee te spelen.

  • Vaak verende onderdelen voor optimaal comfort
  • Banden met diep profiel voor extra grip

Mountainbike jongens: Verschillende frames

Als je een mountainbike wil aanschaffen voor je zoon, dan kun je kiezen tussen verschillende frames. Zo bestaan er verende frames en niet-verende frames. Een verend frame kun je herkennen aan een grote veer die in het midden van het frame zichtbaar is. Het framestuk onder het zadel is dan verwijderd. Hierdoor heeft het zadel ruimte om op en neer te veren als er bijvoorbeeld over een hobbel wordt gereden. Dit zorgt voor extra comfort, omdat klappen door onverharde wegen gedempt worden door het frame. Daarnaast heb je frames in verschillende materialen. Sommige jongens mountainbikes hebben bijvoorbeeld een aluminium frame. Andere mountainbikes voor jongens hebben een stalen frame. Het verschil tussen aluminium en staal, is dat aluminium lichter is dan staal. Frames kunnen daarnaast ook verschillen in maat. Bekijk altijd goed welke framemaat het beste bij je zoon past voordat je een mountainbike jongens aanschaft.

  • Verende frames en niet-verende frames
  • Verschillende materialen voor frames
  • Kies de juiste framemaat

> Gratis verzending: kinderfietsen & damesfiets!

Hoe kan ik mijn kind leren fietsen?

Voor veel ouders is het een spannend moment. Het moment dat je kind gaat leren fietsen. De eerste keer zonder zijwieltjes zal niet alleen spannend zijn voor jezelf, maar ook voor je kind. Het is daarom belangrijk om rustig te blijven, zodat er geen stress ontstaat bij jou en het kind. Voordat je jouw kind gaat leren fietsen, moet je kind er zelf klaar voor zijn. Vraag bijvoorbeeld of hij of zij al eens zonder zijwieltjes wil proberen te fietsen. Als het kind er klaar voor is, dan kunnen de zijwieltjes van de fiets af worden gehaald. De belangrijkste tip die gegeven kan worden, is dat het kind altijd vooruit moet kijken bij het fietsen. Ook is het belangrijk dat als er gestopt wordt, de voeten op de grond gezet moeten worden. Loop eerst een paar keer met de handen naast het kind mee als er wordt gefietst. Op den duur zal je zien dat het steeds beter gaat met fietsen zonder zijwieltjes. Toon vooral vertrouwen in je kind, dit werkt erg goed!

> Fietsen online kopen? Bij FietsenOpFietsen krijg je tot wel 40% korting!