Racefiets dames kopen: Tot wel 40% korting!

Wielrennen wordt steeds populairder bij vrouwen. Dit kan te maken hebben met de daverende Nederlandse successen Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
die worden behaald. Denk hierbij aan Nederlands succes in de Giro Rosa en La Course. Door de toenemende populariteit is er meer vraag ontstaan naar een dames racefiets. Een dames racefiets heeft vaak niet alleen een meer vrouwelijke kleur dan een heren racefiets, maar ook de framemaat is vaak kleiner en zijn de handgrepen kleiner. Dit is zo gemaakt omdat dames over het algemeen kleiner zijn dan mannen. Door de kleinere onderdelen is een racefiets voor dames een ideale oplossing voor dames die willen wielrennen. Wil jij ook een dames racefiets kopen, maar weet je nog niet goed waar je op moet letten? Lees dan de aankomende tekst om extra informatie te winnen.

Racefiets dames: Afstelling van het zadel

Net als bij een normale fiets kun je het zadel van een racefiets dames vaak verstellen. Hiermee wordt bedoeld dat het zadel in verschillende hoogtes kan worden ingesteld. Maar hoe weet je wat voor jou een goede hoogte is? Een goede hoogte van het zadel is als je met je voeten bij de grond kunt komen. Als je op de trappers trapt, moet je op het laagste punt een licht gebogen been hebben. Als je op het laagste punt je been geheel moet strekken, dan staat het zadel te hoog afgesteld. Blijft je been geheel gebogen, dan is het zadel te laag afgesteld. Een niet goed afgesteld zadel kan leiden tot zadelpijn. Dit kan erg vervelend zijn als je lange stukken gaat fietsen.

  • Je moet met je voeten bij de grond kunnen komen
  • Op het laagste punt van je trappers moet je been licht gebogen zijn
  • Een niet goed afgesteld zadel kan leiden tot zadelpijn

Bij sommige racefietsen is het ook mogelijk om het stuur in hoogte aan te passen. Is de hoogte van het stuur belangrijk voor jou, dan is een verstelbaar stuur belangrijk bij zowel racefietsen als fietsen kopen. Voor het verstellen van het stuur zijn verder geen duidelijke richtlijnen voor. De hoogte van het stuur is geheel aan persoonlijke wens aan te passen.

> Vóór 15u besteld, morgen in huis: kinderfietsen & damesfiets!

Racefiets beveiligen tegen diefstal

Vaak komt het voor dat als je een stuk gaat fietsen, dat je onderweg ergens wat gaat eten of drinken. Hierdoor laat je de racefiets soms onbeheerd achter. Het is daarom belangrijk om je racefiets altijd goed te beveiligen tegen diefstal. Een racefiets is immers licht en kan gemakkelijk worden opgetild en meegenomen. De belangrijkste tip is daarom: bevestig je racefiets altijd aan een vast object. Je kunt hierbij denken aan een lantaarnpaal, hek of fietsenrek. Het voordeel hiervan is namelijk dat je racefiets niet kan worden opgetild en meegenomen. Dit verkleint de kans op diefstal enorm! Sloten waarmee je jouw racefiets kunt beveiligen tegen diefstal zijn kettingsloten, beugelsloten en kabelsloten. Deze sloten maken het mogelijk om de fiets aan een vast object te bevestigen.

  • Beveilig je racefiets altijd tegen diefstal
  • Bevestig je racefiets aan een vast object
  • Geschikte sloten hiervoor zijn ketting-, beugel- en kabelsloten

In onze Bike shop hebben we natuurlijk gratis verzending!