Zitfiets kopen: Bezorging = gratis!

Een zitfiets is een perfect product als je zittend werk hebt. Je kunt moeiteloos je benen Lees door

Set Ascending Direction

1 Item

Filter
per page
Set Ascending Direction

1 Item

Filter
per page
rondtrappen als je achter je bureau aan het werk bent. Hierdoor kom je eenvoudig aan voldoende beweging per dag. Beweging heeft een positief effect op je bloedsomloop, waardoor je jezelf energieker zal gaan voelen. Ook zal je merken dat je je beter kunt concentreren, omdat de lusteloosheid uit je lichaam verdwijnt. Daarnaast zal je tot creatievere oplossingen kunnen komen op je werk, omdat beweging zorgt voor een scherpere geest. Kortom, een bureau zitfiets kent alleen maar voordelen!

Zitfiets voor thuis

Niet alleen wordt een zitfiets op kantoor gebruikt, maar ook thuis. Een zitfiets hometrainer heeft namelijk het voordeel dat je voldoende per dag kunt bewegen zonder dat je het huis hoeft te verlaten. Dit maakt de zitfiets voor ouderen geschikt, maar ook voor revalidatie. Een hometrainer zitfiets kan vaak ook eenvoudig worden opgeklapt, zodat de zitfiets nooit in de weg staat. Door de beperkte maat kan een hometrainer zitfiets gemakkelijk onder een bed worden geschoven.

> Bestel vandaag een fietstrainer: Morgen in huis!

Tips voor het gebruiken van een zitfiets

Een zitfiets, ook wel bekend als stoelfiets of bureaufiets, wordt voornamelijk gebruikt om de benen te trainen. Door de zitfiets op de grond te zetten kun je eenvoudig met je voeten de pedalen laten ronddraaien. Maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn om je lichaam te trainen met de zitfiets? Hier twee kleine tips als je aan zitfiets fitness wilt doen:

  1. Train je armen. Plaats de zitfiets op een tafel of een bureau voor je en ga ervoor zitten. Plaats je handen op de pedalen en maak een fietsende beweging met je armen. Op deze manier train je niet je benen met de zitfiets, maar je armen. Voor een goede doorbloeding door het hele lichaam kun je ook afwisselen tussen het trainen van je benen en je armen.
  2. Train je buikspieren. Plaats de zitfiets voor je op de grond en ga erachter op een stoel zitten. Zet je voeten in de pedalen en leun zelf een beetje achterover. Span je buikspieren aan en maak met je benen een fietsende beweging. Op deze manier train je je buikspieren.

Je ziet dat er meerdere mogelijkheden zijn om je lichaam te trainen met de zitfiets. Veel hometrainer zitfietsen hebben een weerstandknop, waarmee je de weerstand van de zitfiets kunt aanpassen. Door de weerstandknop kan iedereen op zijn eigen niveau trainen. Wil je zelf een zitfiets kopen? Kijk dan of er een weerstandknop op zit, om op verschillende niveaus te trainen.

> Bekijk ook de mini hometrainer: Verzending = gratis!