Sorteren op:

Popal 14 inch fiets: de leukste eerste fiets

Leren fietsen gaat met vallen en opstaan, zo wordt gezegd. Als ouder voorkom je dat liever. Lees door

Van laag naar hoog sorteren

7 producten in totaal

Filteren

7 producten in totaal

Filteren
Een veilige kinderfiets met zijwieltjes, zoals een Popal 14 inch fiets, is dan een goede keuze. Een vrolijke, kleurrijke fiets waarop ze met veel plezier hun eerste meters maken. Dat dat nog even op vier en niet op twee wielen gebeurt, vinden ze helemaal niet erg. De Popal 14 inch fietsen zijn leuk om in een veilige omgeving steeds beter leren fietsen. Op een hofje en rondom het huis, zodat je een goed oogje in het zeil houdt. 14 inch Popal fietsen zijn er voor jongens en meisjes en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Leuk voor je kleine, maar het fietsje valt ook gelijk een stuk beter op. Ook niet onbelangrijk.

Tips voor het gebruik van zijwieltjes

Deze fietsen zijn bedoeld voor jonge kinderen, die nog een klein beetje hulp nodig hebben bij veilig fietsen. Daarom zijn deze fietsen standaard voorzien van zijwieltjes. Uiteraard volledig demontabel, want deze fietsen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar. Op zo’n leeftijd leren veel kinderen fietsen zonder zijwieltjes. Er is dus een best grote kans dat dit de fiets is waarop je kind leert fietsen. Een leuke gedachte die vast al wat voorpret oplevert. Voor het zover is, is een Popal 14 inch fiets geschikt om veilig op te fietsen, zonder kans op vallen. Ook zijn deze fietsen robuust, met dikke banden en een stevig frame. Mocht leren fietsen niet altijd vlekkeloos gaan, dan hebben deze Popal fietsen daar weinig onder te lijden.

Is de Popal 14 inch fiets de juiste maat?

De juiste maat van een kinderfiets bepaal je aan de hand van de lengte van je kind en eventueel de kledingmaat. Zoals gezegd past een Popal 14 inch fiets bij kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar. Passend bij een 14 inch kinderfietsen zijn echter de volgende kenmerken:

  • Lichaamslengte: 100cm
  • Kledingmaat: 98-108
  • Leeftijd: 3 tot 5 jaar

Ook worden Popal 14 inch kinderfietsen geleverd met een verstelbaar zadel en stuur. Bij ontvangst van de fiets zet je deze op de juiste hoogte en je kind kan opstappen. De juiste hoogte van het zadel bepaal je door je kind op de fiets te zetten. Hij of zij moet goed bij de trapper komen als deze in de laagste stand staat. Er mag dan nog een flauwe hoek van de knie zichtbaar zijn. Het stuur staat goed als je kind iets voorover moet buigen om het vast te houden. Dit is echter nooit meer dan 45 graden.

Welke modellen en kleuren zijn er beschikbaar

Popal 14 inch fietsen zijn beschikbaar voor jongens en meisjes, in diverse kleuren. Wit, roze en blauw zijn goed vertegenwoordigd. Net als wat stoerdere kleuren als zwart en geel. Er zijn ook 14 inch Popal kinderfietsen met meerdere kleuren. Hierbij hebben de velgen en de bagagedrager een afwijkende kleur. Wellicht is het leuk om samen met je kind een keuze te maken?

Welke modellen verkopen jullie van het merk Popal?

Allerlei modellen. Even een greep uit het brede assortiment: je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een Brooklyn fiets, omafiets, kinderfiets of transportfiets. Welk model je uiteindelijk kiest is afhankelijk van jouw wensen.

Voor welke leeftijd is het merk Popal geschikt?

Alle leeftijden! Wij verkopen Popal fietsen voor zowel grote als kleine mensen. Al vanaf 12 inch (2-4) jaar tot en met de 28 inch voor volwassenen. Vink in het filtermenu naar welke wielmaat in inches jij op zoek bent

In welke kleuren zijn de Popal fietsen beschikbaar?

In maar liefst 14+ kleuren. Ook hiervoor is het filtermenu erg handig. Vink de gewenste basiskleur aan en maak je keuze uit de vele kleurrijke fietsen.