Sorteren op:

Popal 22 inch fiets: veilig de weg op

Voor kinderen vanaf 7 jaar zijn de 22 inch fietsen van Popal meer dan perfect. Deze Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
zeer complete en robuuste fietsen zijn perfect afgestemd op kinderen in deze leeftijd. Niet alleen qua maat, natuurlijk, maar ook in alle andere opzichten. Een goed doordachte fiets die bovendien ook heel veilig is. In deze leeftijd fietsen ze voor het eerst zelf naar school, in de buurt. Of spelen ze buiten met vrienden en vriendinnen. Dan wordt niet altijd even voorzichtig gedaan met de fiets. Gelukkig kan een Popal 22 inch fiets tegen een stootje. Ook de prijs is zeker niet om van te schrikken. Zeker als je weet dat je zoon of dochter hier waarschijnlijk jaren plezier van heeft.

Is de Popal 22 inch fiets de juiste maat?

Een leuke, veilige en goede fiets is natuurlijk belangrijk. Maar de eerste vraag die je je stelt als je online een fiets koopt: hoe weet ik of de maat goed is? Een Popal 22 inch fiets past bij jongens en meisjes vanaf 7 jaar. Dat is natuurlijk bij benadering, want lichaamslengte is een betere maatstaf. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat fiets bestelt, houd je rekening met deze kenmerken die passen bij een 22 inch fiets:

  • Lichaamslengte: 122 cm
  • Kledingmaat: 124-134
  • Leeftijd: 7-9 jaar

Natuurlijk zijn de zadels en sturen van onze Popal 22 inch fietsen verstelbaar en dus rijdt je zoon of dochter zonder problemen vele jaren met groot plezier op zijn of haar nieuwe fiets.

Veiligheid Popal 22 inch fiets

Steeds meer zelfstandig fietsen hoort bij opgroeien. Tegelijk maak je je soms wellicht zorgen over de veiligheid in het verkeer. Als fietser ben je kwetsbaar en kinderen kijken niet altijd even goed uit. Onze 22 inch Popal fietsen passen bij kinderen die steeds meer op onderzoek uitgaan en in hun eigen wijk of op weg naar school zelfstandig fietsen. Daar hoort goede verlichting, voor en achter bij, maar ook een slot waarmee de fiets veilig gestald kan worden. Ondanks dat het zeer betaalbare en basic fietsen zijn, beschikken ze daar allemaal over. Ook reflectoren zijn aangebracht op diverse plaatsen, waaronder de spaken. Dat vergroot de zichtbaarheid van de zijkant.

Wat is de juiste zadelhoogte van de Popal 22 inch fiets?

In het ideale geval bestel je deze fiets voor je zoon of dochter als hij of zij net groot genoeg is. Dat betekent dat je het zadel en stuur normaalgesproken in de laagste stand monteert. Dit is onderdeel van de afmontage, wanneer je de fiets thuis ontvangt. Controleer wel altijd of deze stand past bij je kind. Dit is het geval wanneer de trapper in de laagste stand bereikt kan worden met een been dat net niet helemaal gestrekt is. Er mag dus nog sprake zijn van een flauwe kniehoek. Het stuur staat in de goede stand wanneer de rug recht is en onder een hoek van zo’n 30 graden vooroverbuigt. Bij een kinderfiets mag dit eventueel iets meer zijn.

Bekijk ook eens:

Welke modellen verkopen jullie van het merk Popal?

Allerlei modellen. Even een greep uit het brede assortiment: je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een Brooklyn fiets, omafiets, kinderfiets of transportfiets. Welk model je uiteindelijk kiest is afhankelijk van jouw wensen.

Voor welke leeftijd is het merk Popal geschikt?

Alle leeftijden! Wij verkopen Popal fietsen voor zowel grote als kleine mensen. Al vanaf 12 inch (2-4) jaar tot en met de 28 inch voor volwassenen. Vink in het filtermenu naar welke wielmaat in inches jij op zoek bent

In welke kleuren zijn de Popal fietsen beschikbaar?

In maar liefst 14+ kleuren. Ook hiervoor is het filtermenu erg handig. Vink de gewenste basiskleur aan en maak je keuze uit de vele kleurrijke fietsen.