Sorteren op:

Popal BMX 20 inch: gratis verzending!

De 20 inch BMX fietsen van Popal hebben een uniek ontworpen design. De fiets is gemaakt Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
voor kinderen tussen de 6 en de 8 jaar oud. Bij de Popal BMX fietsen worden de frames van staal gemaakt, zodat de fiets extra stevig is en een flinke stoot kan hebben. Natuurlijk kan, zoals bij alle BMX fietsen, het stuur 360 graden worden gedraaid. De banden van deze fiets zijn dikker dan die van een normale fiets en hebben een dieper profiel dan normaal, zodat de fiets meer grip heeft. De vering is ook beter dan die van een normale fiets, zodat de vering een deel van de klap opvangt wanneer u een sprong met de fiets maakt. Bij BMX fietsen gebeurd het nog weleens dat de gebruiker tegen de ketting aan komt, en hierdoor vet aan zijn kleding heeft. Daarom hebben de Popal BMX fietsen een overkapping over de bovenkant van de ketting.

20 Inch Popal BMX fietsen: crossen maar

Net zoals bij normaal fietsen leren kinderen stap voor stap om goed met een BMX-crossfiets overweg te kunnen. Verwacht niet van uw kind om meteen de volledige controle over de fiets te hebben, dit heeft tijd nodig. Wanneer uw kind eenmaal gewend is aan de fiets, is het leuk om te gaan crossen op verschillende ondergronden. Er zijn in Nederland veel opties, zoals:

  • Een BMX-Circuit, met zandheuvels maar ook geasfalteerde heuvels.
  • Fietsen door de duinen, door de heuvelachtige paden zijn duinen ideaal om te crossen.
  • Door de bossen.

Als de bovenstaande ondergronden niet in de buurt te vinden zijn, dan kunt u uw kind ook gewoon in een weiland laten fietsen.

Verschillende oefeningen om te leren

Als uw kind eraan toe is om oefeningen op de Popal BMX fiets te leren, dan kunt u het beste met een simpele spring beginnen. Een sprong met de BMX fiets doet uw kind door eerst te fietsen, en vervolgens het stuur naar zich toe te trekken terwijl hij met zijn gewicht naar achteren hangt. Als een klein sprongetje lukt, is de volgende stap om het stuur meer naar zich toe te trekken in de lucht, zo bereikt de fiets een hoger punt. U hoeft niet bang te zijn dat de banden de klap niet aan kunnen, BMX fietsen zijn ervoor gemaakt om sprongetjes mee te maken. Zorg wel dat uw kind bij het fietsen altijd een helm en beschermende kleding aan heeft. Zeker wanneer uw kind sprongen gaat maken met de fiets is het risico op blessures zonder bescherming erg groot.

> Bekijk de immens populaire Popal omafiets: tot 40% korting!