Popal Daily Dutch Basic: Vandaag besteld, morgen in huis

De Popal Daily Dutch Basic fiets is verkrijgbaar is twee varianten:

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
inch Basic Plus
 • Popal Daily Dutch Basic Season 22 inch
 • Dit zijn twee verschillende voor ongeveer dezelfde leeftijdsgroep: tussen 7 en 12 jaar. De fietsen zijn gemaakt voor kinderen van ongeveer 130 centimeter lang. Door de juiste afstand tussen het zadel en het stuur, zal het niet nodig zijn om ver voorover te leunen op de fiets en wordt rugpijn vermeden. De makkelijk te gebruiken (en uit 3 standen bestaande) versnellingen helpen bij het verfijnen van de fietservaring, er kan namelijk op ieder tempo worden gefietst.

  Sterke punten van de Popal Daily Dutch Basic

  Het stevige frame zorgt voor een heel stabiele fiets. Daarbij ondersteund deze de bagage- en voordrager waarop bijvoorbeeld een mooie fietskrat kan worden geplaatst. Onder de voordrager en op het achterspatbord is verlichting aangebracht. Zo blijft de fiets goed zichtbaar in de donkere periodes van de dag. Daarbij is de fiets uitgerust met een ringslot, welke gemonteerd zit aan het frame, waardoor u de fiets veilig op slot kunt zetten.

  Het zadel en de handsvaten op de fiets zijn bruin gekleurde onderdelen die zorgen voor een comfortabele zithouding. Beide zijn in hoogte verstelbaar, waardoor de fiets kan meegroeien met de gebruiker. Om ervoor te zorgen dat deze onderdelen zo lang mogelijk hun kwaliteit behouden, dienen deze bij het in elkaar zetten van de fiets, goed ingevet te worden.

  De iets dikkere banden dan normaal zorgen voor meer vering in de fiets. Hierdoor zal de grond minder hard aanvoelen en zijn deze banden ook goed voor het fietsen in de stad.

  > Bekijk ook eens onze Popal Daily Dutch fietsen: gratis verzending!

  De bandenspanning meten van de fiets

  De bandenspanning is een belangrijk aspect van de fiets. De hoeveelheid druk is afhankelijk van het merk van de band, maar er moet minimaal 3,5 tot 4,5 bar in de band. Aan de zijkant van de band staat, over het algemeen, vermeld wat de benodigde bandenspanning is.

  Een goed opgepompte band heeft een aantal voordelen:

  • Het fietsen gaat een stuk lichter;
  • De band is minder gevoelig voor een lekkage;
  • Een goed opgepompte band is goed voor de levensduur van de band;
  • Het zorgt voor een betere wegligging.

  Er is wel een nadeel en dat is dat het iets minder comfortabel rijdt. De weg is meer voelbaar op de fiets. Om dit te verminderen, kan de voorband iets minder hard worden opgepompt dan de achterband.

  Om te meten wat de bandenspanning is kunt u een drukmeter gebruiken. Soms zit deze al op de fietspomp zelf, anders is het mogelijk om een aparte meter aan te schaffen. Het kan ook met de hand, dit is echter minder precies. De band moet zodanig hard zijn, dat deze bijna niet in te drukken is.

  > Misschien is onze Popal Benthe fiets ook iets voor u?