Popal Zadelhoff fietsen: gratis verzending!

De Zadelhoff fiets is een transportfiets geschikt voor kinderen die ongeveer 135 centimeter groot zijn. Het Lees door

Set Ascending Direction

26 producten in totaal

Page
Filter
per page
Set Ascending Direction

26 producten in totaal

Page
Filter
per page
is een comfortabele fiets die perfect is voor bijvoorbeeld het fietsen naar school en sportclubs. Door de aanwezigheid van een voordrager is het mogelijk om gemakkelijk een sporttas voorop de fiets te leggen. De aanwezige 3 versnellingen zorgen ervoor dat de trapweerstand gemakkelijk is aan te passen aan de omstandigheden. Bijvoorbeeld als er wind tegen is, is het mogelijk voor de fietser om de fiets terug te schakelen naar een iets lichtere stand.

Door het simpele design van de Popal Zadelhoff fietsen zien de fietsen er niet alleen stijlvol uit, maar hebben deze ook een zeer stevig frame. Hierdoor blijven de fietsen in goede staat ongeacht de ondergrond. Aan het frame zit een ringslot gemonteerd dat door de achterband kan. Hierdoor kan de fiets gemakkelijk veilig op slot gezet worden.

In beide wielen is er een reflecterende rand aanwezig die zichtbaar is vanaf de zijkant. Zo blijft de fietser ook vanaf de zijkant goed zichtbaar. Dit is bijvoorbeeld handig als er een auto uit de zijstraat komt, zo blijft de fietser toch zichtbaar voor de automobilist.

Aandachtspunten bij het onderhoud van de Popal Zadelhoff fiets

Om zo lang mogelijk gebruik te maken van de fiets, moet de fiets goed onderhouden worden. Hiermee wordt roest en eventuele schade aan de fiets voorkomen. Er zijn een aantal punten van aandacht:

  • Roest
  • Beschermlaag aanbrengen
  • Het controleren van de bandenspanning
  • Het insmeren van ketting en kabels

Roest ontstaat door vochtigheid en regenwater op de fiets. Dit is simpelweg te voorkomen door de fiets onder een afdakje of in een schuur te plaatsen als de fiets niet wordt gebruikt.

Eventuele kleine schade zoals krassen kunnen voor een groot deel worden voorkomen door de fiets in te smeren met siliconenspray. Deze spray zorgt namelijk voor een dun beschermlaagje.

De banden dienen goed hard te zijn opgepompt om deze zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Harde banden zorgen voor minder schade aan de banden zelf.

Tot slot moeten de kabels en kettingen regelmatig ingesmeerd worden, zo blijft de fiets soepel lopen.

> Bekijk ook ons assortiment Popal Lola fietsen: tot 40% korting!

Veilig fietsen in de winter

Fietsen kan in Nederland altijd en onder elke soort weersomstandigheden. Soms is het wel prettiger om met de auto of bus te gaan, maar helaas is deze optie er niet altijd. Bij kinderen is het daarom bijna altijd de fiets, zowel in de zomer als in de winter. Echter moet er in de winter iets beter opgelet worden. Hieronder volgen een paar tips om toch nog veiliger te kunnen fietsen in de winter:

  • Verlaag het zadel zodanig dat het kind makkelijker bij de grond kan. Zo worden onnodige valpartijen voorkomen.
  • Zorg voor een goede, felgekleurde jas. Zo blijft het warm en blijft het kind nog beter zichtbaar.
  • Als de fiets niet wordt gebruikt, sla deze dan op in bijvoorbeeld een schuur.

> Niet gevonden wat u zocht? Misschien is onze Popal Vintage Racing fiets iets voor u!