• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een alternatieve optie voor een Sparta fiets: Tot 40% korting!

Een Sparta fiets is al jaren een begrip in de wereld van de tweewielers. Dat neemt echter niet weg dat er talloze alternatieve modellen zijn die hetzelfde te bieden hebben, maar wel veel aantrekkelijker geprijsd zijn.

Artikelen 1 tot 36 van 65 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 65 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Het is in dat geval vooral belangrijk dat er kennis is van de zaken waarop gelet moet worden. Het is immers niet heel lastig om te bepalen of een fiets voldoet aan de eisen die nodig zijn in het moderne verkeer. Wanneer deze punten op een rij worden gezet, dan is het al snel duidelijk welke verschillen de doorslag geven bij de keuze.

Een Sparta fiets is weliswaar een fiets die stevig gebouwd is en daardoor wel tegen een stootje kan, maar dit is ook het geval bij veel alternatieve modellen van minder bekende fabrikanten. Bovendien zijn deze fietsen net als de Sparta fietsen geschikt voor lange afstanden. Dit is immers juist een kenmerk waarop dit merk zich altijd kon onderscheiden ten opzichte van alle andere merken op de markt. Dit is echter tegenwoordig niet langer daadwerkelijk het geval.

Alternatieve Sparta fiets aantrekkelijk geprijsd

Een fiets kiezen die te vergelijken is met een Sparta fiets moet natuurlijk in ieder geval aan een belangrijke voorwaarde voldoen. De fiets moet immers beter geprijsd zijn dan de Spartafietsen. Dit is belangrijk omdat er anders geen reden is om niet voor de bekende fabrikant te kiezen. Wanneer de kwaliteit echter gelijk is, maar de prijs beter, dan is het kopen van een fiets van een alternatieve fabrikant natuurlijk de enige juiste keuze. Let daarom op zaken als:

 • Een frame van staal
 • Sterke verlichting voor en achter
 • Slot van de allerhoogste kwaliteit
 • Een sterke standaard
 • Reflectoren in de wielen

Het gaat er dus vooral om dat de fiets veilig en stevig is. Wanneer deze kenmerken te vergelijken zijn met die van de Sparta, dan is een Sparta fiets kopen dus eigenlijk niet nodig. Er is bij het doen van een vergelijking al snel zichtbaar te maken waar nu precies de verschillen te vinden zijn. Vaak blijkt dan dat dezelfde materialen en dezelfde accessoires gebruikt worden door de verschillende fabrikanten. De verhouding tussen prijs en kwaliteit valt dan altijd in het voordeel uit van de fabrikanten van de alternatieve modellen.

> Het alternatief op de Sparta damesfiets: Verzending = gratis!

Stel een rem af

Het afstellen van een rem is een taak die zeer serieus genomen moet worden. Dat neemt echter niet weg dat dit zelf gedaan kan worden. Doe dit bijvoorbeeld door goed in de rem te knijpen. Kijk hoe ver de rem in te knijpen valt. Is dit te ver, dan moet de remschroef wat strakker worden gedraaid. Is het echter zo dat de rem nauwelijks in te knijpen is, dan zal de remschroef juist wat losser gedraaid moeten worden. Uiteindelijk kan dan de ideale sterkte worden gevonden. Het is daarbij ook slim om zo nu en dan de remdraden goed te controleren op kwaliteit.

> Op zoek naar een alternatief op de Giant fiets? Bekijk ons assortiment en profiteer van kortingen tot wel 40%!