Studentenfiets kopen: gratis verzending in 24 uur

Als student is je belangrijkste vervoersmiddel toch wel de fiets. Natuurlijk pak je ook wel eens Lees door

Van laag naar hoog sorteren

266 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
 1. Altec Urban Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
  Altec Urban Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
  Waardering:
  100%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 399,00 Vanaf € 349,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 2. Altec Dutch Herenfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
  Altec Dutch Herenfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
  Waardering:
  80%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 459,00 Vanaf € 315,00
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Van laag naar hoog sorteren

266 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
het openbaar vervoer, maar in de meeste studentensteden is het verplaatsen met de fiets toch verreweg de gemakkelijkste manier om je te verplaatsen. Nieuwe fietsen passen vaak alleen niet echt in het budget van een gemiddelde student. Bovendien is het verstandig om een nieuwe fiets te verzekeren en dan ben je maandelijks daar ook nog eens premie aan kwijt. Daarnaast is het zonde wanneer de fiets gestolen wordt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een goede tweedehands fiets te komen.

Studentenfiets kopen

In veel grote studentensteden in Nederland zijn er winkels waar ze studentenfietsen verkopen. Met een gering budget kom je dan al een heel eind. De fietsen hebben vaak al heel wat kilometers afgelegd en er zullen vast ook wat krasjes of kleine beschadigingen op het frame zitten, maar hier staat tegenover dat je ook niet de hoofdprijs betaald. Bovendien maak je het op deze manier onaantrekkelijker voor dieven om de fiets mee te nemen. Een nieuwe fiets is namelijk ook voor dieven natuurlijk een grotere aanwinst dan een ouder model waar al enige beschadigingen opzitten.

Voorkomen van fietsdiefstal

Heb je toch nog een nieuwere fiets doordat je deze van je ouderlijk huis meeneem of omdat je budget groter is dan van de meeste studenten. Dan zijn er een aantal zaken die je kan doen om diefstal van je fiets te voorkomen. Zo is  het verstandig om een kenmerk in het frame te graveren. Een fietsenmaker kan dit voor je doen. Natuurlijk is het verstandig om je fiets op slot te zetten, maar het liefste gebruik je meerdere sloten en maak je je wiel vast aan het frame en je frame vast aan het vast punt in de grond. Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een boom.

Probeer echter je fiets ook zo vaak mogelijk binnen te zetten. Veel steden beschikken over een al dan niet betaalde fietsenstalling. Maar ook thuis kan je je fiets het beste in de schuur zetten.

> terug naar alle opafietsen + omafietsen

Reparatie van studentenfiets

Een leuke studentenfiets hoeft niet veel te kosten. Naast fietsenzaken kan je ook online zoeken naar tweedehandsfietsen. Het nadeel is echter wel dat je voor de echte goedkope fietsen toch wel vaak aan een zogenaamd opknappertje gebonden bent. Wanneer je zelf weinig verstand hebt van fietsen dan kan dit dus lastig zijn. Vraag vooraf informatie bij de fietsenwinkel. Hoeveel kost het om een band te vervangen? Of een ketting? Wanneer je dan goedkoop een tweedehands fiets koop en deze op laat knappen kan je voor een gering budget toch weer even vooruit.