Helm elektrische fiets: gratis verzending!

Een helm op de elektrische fiets: het is nog niet verplicht maar het is wel iets Lees door

Van laag naar hoog sorteren

2 producten in totaal

Filteren

2 producten in totaal

Filteren
om rekening mee te houden voor in de toekomst. En ondanks dat een e-bike helm nog niet is opgenomen in de wet, kan het wel prettig zijn om met de extra bescherming van een helm op pad te gaan op de elektrische fiets. Ben je inderdaad op zoek naar een e-bike helm? Bekijk gauw ons aanbod goedgekeurde e-bike helmen voor de elektrische fiets.

Snorfiets helmplicht vanaf 2023

1 januari 2023 is de datum dat de helmplicht voor snorfietsen wordt ingesteld. Vanaf deze datum moeten bestuurders van voertuigen met een blauw kenteken, die rijden met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, een helm op. De helmplicht voor een speed pedelec is als ingevoerd in 2017. Ondanks dat elektrische fietsen ook de snelheid van 25 kilometer met uur halen, kiest de overheid er nu nog voor om elektrische fietsen niet op te nemen in de nieuwe helmplicht.

Ondanks dat de helmplicht dus nog niet verplicht is voor e-bike rijders, zien we wel steeds meer e-bike fietsers mét een helm. Volgens ons een verstandige keuze aangezien je met een hogere snelheid meer risico en gevaar loopt tijdens je rit. Bekijk ons aanbod en vind een helm die bij jou past.

Helm elektrische fiets: het NTA 8776 keurmerk

Als je ervoor kiest om een elektrische fiets helm aan te schaffen, kies dan altijd voor een goedgekeurde helm. In dit geval is dat een e-bike helm met het NTA 8776 keurmerk. Dit Europese keurmerk wordt enkel toegewezen aan fietshelmen die verschillende tests op het gebied van veiligheid en bescherming hebben doorstaan.

Helm voor elektrische fiets: eigenschappen

Het NTA 8776 keurmerk is één onderdeel van het verschil tussen een helm voor de e-bike en een gewone fietshelm. De andere verschillen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Ander model: een goedgekeurde e-bike helm is lager bij de slapen én aan de achterkant. Hierdoor krijgen de slapen en de nek meer bescherming
  • Dikker schuim: ook is een e-bike helm voorzien van dikker schuim. Hierdoor wordt een klap met hogere snelheid beter opgevangen. Om ruimte te maken voor het extra schuim zijn de ventilatiegaten op een e-bike helm kleiner
  • Vizier: indien gewenst kun je kiezen voor e-bike helmen met een vizier. Dit beschermt tegen wind, insecten en tranende ogen

Kies je favoriete helm e-bike en bestel deze via onze webshop. Doe je dit vandaag voor 23:59 uur, dan heb je de e-bike helm de volgende werkdag al gratis in huis.

> Op zoek naar een helm speciaal geschikt voor de speed pedelec? Bekijk ons assortiment en kies je favoriete een speed pedelec helm. En ook reguliere fietshelmen vind je bij ons in de webshop.