Fiets 2 jaar in leuke uitvoeringen voor jongens en meisjes

Een fiets 2 jaar is uiteraard bestemd voor kinderen die zich in de leeftijdsgroep van 2 jaar Lees door

bevinden en bij Fietsenopfietsen.nl heb je dan een ruime keuze. Wij hebben een breed samengesteld assortiment voor jongens en voor meisjes, zodat je altijd een ideale keuze voor een fiets 2 jaar kunt maken. Naast dat je de kinderfietsjes kan filteren op kleur, kun je ze ook filteren op model. Zo kun je de keuze maken voor een fietsen met trappers én zijwieltjes, maar ook voor een loopfietsje. Dat kan als een ideaal opstapje gezien worden naar een fiets 2 jaar met trappers.

Welke leeftijd fiets met trappers?

Welke fiets voor een peuter is geschikt? Nu is het zo dat niet elke peuter hetzelfde is. De ene peuter is motorisch sterk ontwikkeld, de ander hoeft nog niets van fietsen af te weten. Wanneer je denkt dat je kind klaar is om te leren fietsen, kun je eens gaan kijken naar peuterfietsjes. Welke eerste fiets aan te raden is voor je kind is meer dan de leeftijd afhankelijk van de lengte. Wat voor fiets voor een peuter van 2 jaar geschikt is, kan namelijk verschillen. De ene peuter kan beter uit de voeten met een fiets die doorgaans worden gebruikt voor een kindje van een jaar ouder, puur en alleen omdat de lengte van je kind in een hogere klasse valt. Bepalend voor het formaat – de inchmaat – van een fiets, is de lengte van je kindje. Bekijk de tabel op de productpagina, om na te gaan welke fiets voor een peuter geschikt is.

Gratis verzending bij bestelling fietsen 2 jaar

Voor alle fietsen 2 jaar geldt dat er sprake is van het niet hoeven betalen van verzendkosten. Ga je een fiets kopen bij FietsenOpFietsen, dan profiteer je van gratis verzending. Dat maakt het nog voordeliger om een van de fietsen 2 jaar bij ons te bestellen. Bovendien geldt er een snelle levering doordat er sprake is van een ruime voorraad, zodat wij direct elk gewenst model kunnen leveren. Het is zelfs zo dat bestellingen die op werkdagen voor 15:00 uur gedaan worden, de volgende dag al door de bezorgdienst de dag erna kunnen worden afgeleverd. Je kunt de fiets voor kinderen vanaf 2 jaar online betalen met PayPal, iDeal of een andere optie selecteren. Zo bieden wij ook de gelegenheid om na ontvangst van het pakket te betalen.

> Vandaag vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een kinderloopfiets hout!

Tips om je kind te leren fietsen

Als je een fiets 2 jaar wilt kopen, dan is je zoon of dochter klaar om te gaan oefenen met fietsen. Een mooi en belangrijk moment voor zowel ouders als kind. Wij leveren graag de fiets die je bij dit mooie moment gebruikt. Daarnaast geven wij je graag een aantal tips om je kind te leren fietsen met een fiets 2 jaar. Naast geduld tonen zijn er een aantal dingen zeer belangrijk. 

 • Zorg dat je zoon of dochter er aan toe is
 • Geef je zoon of dochter het vertrouwen dat ze nodig hebben om te slagen
 • Leer ze vooruit kijken en niet naar beneden naar de trappers of het stuur
 • Leer ze om tijdig te remmen en te stoppen.
 • Bij stoppen de voet op de grond. Hiermee voorkom je dat ze vallen als ze stil komen te staan

Dit zijn punten die je je zoon of dochter aan moet leren, maar wat ze uiteindelijk zelf moeten doen. Daarom zijn er gelukkig een aantal praktische punten die je kunt toepassen als je kind leert fietsen op een fiets 2 jaar. 

 • Loop mee met de fiets
 • Houd de bagagedrager vast
 • Gebruik eventueel een duwstang
 • Zorg dat er na een valpartij snel weer wordt doorgegaan
 • Herhalen, herhalen, herhalen.

Uiteindelijk is het ontzettend belangrijk dat je kind blijft oefenen. Oefening baart kunst, zeker bij fietsen. Want eenmaal aangeleerd, verleer je het nooit meer!

> Tot 40% korting: kinderfiets & damesfiets!

Veelgestelde vragen rondom fiets 2 jaar

Hoe lang doen kinderen met een fiets?

Kinderen kunnen in theorie lang met een fiets doen, maar in de praktijk werkt dit anders. Zeker wanneer kinderen in een groeispurt zitten, kan een fiets van het ene op het andere moment te klein zijn. Daarom is het belangrijk om je kind eens in de zoveel tijd op te meten en de inchtabel erbij te pakken.

Welke leeftijd fiets met zijwieltjes?

Afhankelijk van hoe ver je kind is op motorisch gebied laat je je kind wel of niets fietsen met zijwieltjes. Wanneer je kind begint met ene loopfietsje, kun je vaak de stap op zijwieltjes te nemen voor een gewone fiets overslaan. Dit komt omdat je kind op een loopfiets al leert om evenwicht te houden. Zijwieltjes zullen niet nodig zijn, wanneer je kind stabiel met zijn voeten van de grond vooruit kan komen. Koop je een fiets voor kinderen van 2, dan zul je een fiets met de inchmaat 12 aanschaffen. Vaak zitten hier gewoon zijwieltjes bij. Mocht je kind hiermee willen fietsen, dan is dat een optie

Waarom terugtraprem?

Vaak zie je bij kinderfietsen een handrem. Een gestarte beweging – het trappen – is voor een kind moeilijk te onderbreken. Dit zullen ze wel moeten doen wanneer ze een terugtrap rem hebben, maar de taakverdeling – handen en voeten die allebei wat anders moeten doen – is voor een kind soms lastig. Toch valt er wel wat te zeggen voor een terugtraprem. Een terugtraprem op een fiets 2 jaar is prettig, omdat deze remmen – anders dan handremmen – ongevoelig zijn voor regen. Ideaal is om naar fietsen 2 jaar te kijken waar zowel handremmen als een terugtraprem aanwezig is.

Hoe leren kinderen trappen?

Wil je je kind de beweging van trappen leren, dan is het goed om eerst te oefenen op een driewieler. Ook is het een idee om een fiets met zijwieltjes aan te schaffen. Bij een bestelling van een fiets 2 jaar krijg je zijwieltjes er vaak bij.

Sorteren

29 producten in totaal

Pagina
Filteren
 1. Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 3. Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 4. Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

29 producten in totaal

Pagina
Filteren

Welke fietsmaat is geschikt voor kinderen van 2 jaar?

Kijk goed naar de lengte van je kind als je de juiste maat wilt bepalen. Is jouw kind tussen de 85-100 cm lang? Dan is een fiets van 10 inch geschikt. Wanneer je kind al rond de 95 cm lang is, dan is de 12 inch fiets ook geschikt.

Worden de zijwieltjes standaard meegeleverd?

Ja, zijwieltjes worden meegeleverd bij kinderfietsen van 10 en 12 inch. De zijwieltjes zijn eenvoudig te monteren en te demonteren.

Verkopen jullie ook fietsen voor 2-jarigen met duwstang?

Ja, wij verkopen kinderfietsen voor 2 jarige mét duwstang. De duwstang is standaard meegeleverd bij 10 inch fietsen.