Fiets 2 jaar: Verzending = gratis!

Je wilt een fiets kopen voor je 2-jarige peuter. Welke fiets gaat het worden? Bekijk ons Lees door

Van laag naar hoog sorteren

78 producten in totaal

Filteren

78 producten in totaal

Filteren
brede assortiment en ontdek de fiets 2 jaar die bij jouw zoontje of dochtertje past.

Een fiets 2 jaar is logischerwijs bestemd voor kinderen die zich in de leeftijdsgroep van 2 jaar bevinden. Kies voor fietsen met trappers én zijwieltjes of voor een loopfietsje. Dat kan als een ideaal opstapje gezien worden naar een fiets 2 jaar met trappers.

Welke fiets 2 jarige?

Welke fiets is voor een peuter geschikt? De ene peuter is motorisch sterk ontwikkeld dan de andere. Daarom is daar niet een klip-en-klaar antwoord op te geven. Je kunt ervoor kiezen om eerst met een loopfiets te beginnen. Heeft je kind deze vaardigheid al onder controle of wil je direct beginnen met een fiets 2 jaar? Dan is het tijd om een fietsje met trappers te bestellen.

Welke eerste fiets zouden wij aanraden voor je kind? Dit hangt af van de lengte. Wat voor fiets voor een peuter van 2 jaar geschikt is, kan namelijk verschillen. Bepalend voor het formaat – de inchmaat – van een fiets, is de lengte van je kindje. Bekijk onze inchmaattabel, om na te gaan welke fiets voor een peuter geschikt is.

Tips om je kind te leren fietsen

Als je een fiets 2 jaar wilt kopen, dan is je zoon of dochter klaar om te gaan oefenen met fietsen. Een mooi en belangrijk moment voor zowel ouders als kind. Wij bieden graag de fiets die je bij dit mooie moment gebruikt. Daarnaast geven wij je graag een aantal tips om je kind te leren fietsen met een fiets kind 2 jaar. Naast geduld tonen zijn er een aantal dingen heel belangrijk.

  • Zorg dat je zoon of dochter er aan toe is
  • Loop mee met de fiets
  • Geef je zoon of dochter het vertrouwen dat ze nodig hebben om te slagen
  • Leer ze vooruit kijken en niet naar beneden naar de trappers of het stuur
  • Leer ze om tijdig te remmen en te stoppen
  • Bij stoppen de voet op de grond. Hiermee voorkom je dat ze vallen als ze stil komen te staan

Dit zijn punten die je je zoon of dochter aan moet leren, maar wat ze uiteindelijk zelf moeten doen. Uiteindelijk is het ontzettend belangrijk dat je kind blijft oefenen. Oefening baart kunst, zeker bij fietsen. Want eenmaal aangeleerd, verleer je het nooit meer. Maar eerst natuurlijk de eerste stap, het start allemaal bij een fiets kopen!

Veelgestelde vragen rondom fiets 2 jaar

Welke leeftijd fiets met zijwieltjes?

Afhankelijk van hoe ver je kind is op motorisch gebied laat je je kind wel of niet fietsen met zijwieltjes. Heeft je kind al een kinderloopfiets van hout en beheerst het deze techniek goed? Dan zit het vaak ook wel snor met zijn of haar evenwicht. In de meeste gevallen is het na een loopfietsje niet nodig om zijwieltjes te gebruiken. Goed om te weten: bij de fiets 2 jaar worden zijwieltjes in de meeste gevallen meegeleverd. Zo kun je gebruiken zolang dit nodig is.

Hoe leren kinderen trappen?

Wil je je kind de beweging van trappen leren, dan is het goed om eerst te oefenen op een driewieler. Ook is het een idee om een fiets met zijwieltjes aan te schaffen. Bij een bestelling van een fiets 2 jaar krijg je zijwieltjes er vaak bij.

Bekijk ook:

Welke fietsmaat is geschikt voor kinderen van 2 jaar?

Kijk goed naar de lengte van je kind als je de juiste maat wilt bepalen. Is jouw kind tussen de 85-100 cm lang? Dan is een fiets van 10 inch geschikt. Wanneer je kind al rond de 95 cm lang is, dan is de 12 inch fiets ook geschikt.

Worden de zijwieltjes standaard meegeleverd?

Ja, zijwieltjes worden meegeleverd bij kinderfietsen van 10 en 12 inch. De zijwieltjes zijn eenvoudig te monteren en te demonteren.

Verkopen jullie ook fietsen voor 2-jarigen met duwstang?

Ja, wij verkopen kinderfietsen voor 2 jarige mét duwstang. De duwstang is standaard meegeleverd bij 10 inch fietsen.