• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Waar moet ik opletten bij het kopen van een transportfiets?

Bij het kopen van een transportfiets zijn er een aantal tips die toegepast kunnen worden om de ideale keuze te kunnen maken. Er zijn op het gebied van transportfietsen nu eenmaal enorm veel verschillende mogelijkheden. Dat is onder meer te danken aan de nog altijd groeiende populariteit van dit type fiets.

De omafiets is ongekend populair (geschiedenis van de omafiets). Tegenwoordig zijn de transportfiets juist erg in trek. Door de enorme belangstelling naar deze hippe en trendy fietsen voor dames, heren en kinderen, is er veel meer keuze. Daardoor zijn er ook veel meer verschillen te ontdekken tussen de transportfietsen die op de markt worden gebracht. Het is dan ook goed om met een aantal tips en aandachtspunten rekening te houden bij het kopen van een transportfiets.

Transportfiets

Aandachtspunten kopen transportfiets

In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen welke wielmaat van toepassing is. De wielmaat wordt in inches uitgedrukt en de verschillende wielmaten sluiten aan bij uiteenlopende lichaamslengtes. Nu zal het doorgaans zo zijn dat dames en heren en kinderen vanaf een leeftijd van ongeveer 14 jaar bij een volwassen transportfiets uitkomen. In dat geval kan er met wielmaat 28 inch rekening worden gehouden.

Er zijn echter ook transportfietsen te koop in kindermaten voor jongens en meisjes. In dat geval wordt eerst aangeraden om te kijken welke wielmaat aansluit bij de huidige lengte van het kind. Het is af te raden om een transportfiets voor een kind op de groei te kopen die eigenlijk te groot is. Het spreekt voor zich dat het niet comfortabel fietst als een kind niet goed bij de trappers kan, maar het is ook gevaarlijk als er wordt rondgereden op een fiets die net even te groot is.

Er zijn transportfietsen, waarbij niet alleen een wielmaat wordt vermeld, maar ook een framemaat en ook daarmee kan bij de aanschaf van een damesmodel of herenmodel rekening worden gehouden.

• Wielmaat
• Framemaat
• Damestransportfiets
• Herentransportfiets
• Kindertransportfiets

Heb je reeds een fiets gekocht bij Fietsenopfietsen.nl? Hier lees je hoe je de fiets gebruiksklaar maakt!

Voordelen transportfiets

Een van de belangrijkste kenmerken van een transportfiets, waarmee het zich ten opzichte van andere fietsen onderscheidt, is de voordrager die zich voorop de fiets bevindt. De voordrager is niet alleen een hip en trendy stijldetail, maar is daarnaast natuurlijk ook nog functioneel. Er kunnen namelijk spullen op worden vervoerd. Bovendien kan er op het voorrek nog een leuk fietskrat worden geplaatst om het vervoer van bijvoorbeeld boodschappen nog gemakkelijker te maken. Transportfiets kopen? Bij Fietsenopfietsen.nl vind je een uitgebreid aanbod voor scherpe internetprijzen!

De meeste transportfietsen beschikken ook over een bagagedrager. Dat heeft eveneens invloed op de stijl en uitstraling van het model, maar biedt ook weer een functionele eigenschap. Zo kunnen er achterop en voorop namelijk spullen op een eenvoudige en veilige manier op de fiets worden vervoerd. Bovendien biedt de bagagedrager de gelegenheid een passagier mee te nemen.

Er zijn natuurlijk meerdere tips voor het kopen van een transportfiets en daarbij geldt dat rekening houden met het materiaal er één van is. In principe zijn transportfietsen van stevig materiaal het meest ideaal, zoals de ontwerpen die met een stalen frame zijn uitgevoerd. Een stalen frame heeft voldoende draagkracht en kan bovendien tegen een stootje. Verder geldt dat een transportfiets die met brede banden is uitgevoerd minder snel lek zal rijden en extra comfort bieden tijdens het fietsen.

• Trendy voordrager met functionele eigenschap
• Eventueel met bagagedrager
• Stalen frame biedt draagkracht
• Minder snel lek rijden met brede banden

Bij het kopen van een transportfiets is het uiteraard goed om rekening te houden met het doel ervan. Zo kan bijvoorbeeld de keuze worden gemaakt om een uitvoering met versnellingen of een uitvoering met alleen terugtraprem te kiezen. Wordt de transportfiets gebruikt om boodschappen te doen? Dan is het handig als er een kist, krat of mand wordt aangeschaft die op de voordrager kan worden geplaatst. Het is dan ook handig als de bagagedrager over snelbinders beschikt, zodat er op een veilige manier extra spullen vervoerd kunnen worden.

Het budget speelt vaak ook een rol bij het kopen van een transportfiets. Er zijn uiteraard transportfietsen in allerlei prijsklasse beschikbaar, zodat er gemakkelijk op basis van het eigen beschikbare budget een keuze kan worden gemaakt. De prijzen variëren namelijk per merk, maar ook per model. Bovendien kan wellicht van een aanbieding geprofiteerd worden. Het online kopen van een transportfiets is overigens vaak voordeliger in vergelijking met de prijzen die in fietsenwinkels worden gehanteerd.

Vond je dit artikel nuttig? Deel het met anderen!