- Voor 15:00 uur besteld = morgen gratis bezorgd*
- Gratis verzending op gehele assortiment
- Niet goed? geld terug
Vervoer
-
- september 29, 2015
Een fiets mee in het vliegtuig is ideaal als het de bedoeling is om bijvoorbeeld op de plaats van bestemming te gaan fietsen. Bijvoorbeeld met een racefiets, toerfiets of met een mountainbike. Door je eigen fiets mee te nemen, heb je het comfort van thuis wat je gewend bent. Ook heb je geen rompslomp van een buitenlandse fietsenverhuur. Je eigen fiets meenemen in het vliegtuig kan. Wel zijn er een aantal voorwaarden. We nemen je mee in de aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.
Welke luchtvaartmaatschappij?
De voorwaarden kunnen per luchtvervoerder verschillen. Bij Transavia en KLM dient de fiets in een doos verpakt te worden, maar bij Ryanair is het bijvoorbeeld toegestaan om een fietstas te gebruiken. Lufthansa biedt echter de gelegenheid om de fiets zonder verpakking in te checken. Kijk voordat je gaat boeken, altijd eerst naar de voorwaarden van de vervoerder. Zo kom je op het vliegveld niet voor vervelende verrassingen te staan.
Fiets goed inpakken
Je fiets wordt altijd als
-
- september 29, 2015
Met de fiets in de bus naar een bestemming rijden om vanaf daar met de fiets verder te gaan, is in vele situaties een uitkomst. Bij sommige busmaatschappijen en op sommige trajecten mag je in de zomermaanden wel eens een gewone fiets meenemen. Over het algemeen geldt dat je altijd een vouwfiets mag meenemen.
Algemene regels fiets mee in bus
Bussen zijn er niet op ingericht om stadsfietsen, mountainbikes of omafietsen te vervoeren. Deze nemen te veel ruimte in beslag. Heel anders is dat voor een vouwfiets. Deze fiets wordt als handbagage gezien, omdat je deze fiets zeer compact kunt inklappen. Wel zijn er bepaalde eisen waar een vouwfiets aan moet voldoen om deze zonder problemen mee te nemen in de bus:
- Bij in- en uitstappen en tijdens het vervoer moet de vouwfiets compact zijn opgevouwen
- De vouwfiets moet op het gemarkeerde deel voor rolstoelen en kinderwagen worden gestald en vastgezet
- Tijdens de reis mag er geen bagage op de vouwfiets liggen
Ondanks dat je je aan alle bovenstaande regels
-
- september 29, 2015
Reizen met het openbaar vervoer kan vaak prima gecombineerd worden met de fiets. Bijvoorbeeld om een deel van het traject op de fiets af te leggen en vervolgens de met de fiets in de metro te stappen. Na het uitstappen kan er vervolgens weer naar de eindbestemming worden gefietst. ‘Mag je met de fiets in de metro?’ is dan een vraag die gesteld kan worden en daar kan bevestigend op worden geantwoord.
Er kunnen alleen wel een aantal nadere voorwaarden worden gesteld om de fiets mee in de metro te nemen. De voorwaarden zijn daarbij weer afhankelijk van de vervoerder en daarmee van de locaties waar de metro rijdt. Met betrekking tot het openbaar vervoer in het algemeen en het meenemen van de fiets geldt doorgaans dat het op doordeweekse dagen mogelijk is om de fiets te vervoeren buiten de tijden van de spits.
Fiets in metro meenemen bij vervoerder GVB
Zoals gezegd kan het van de vervoerder en van de locatie afhankelijk zijn of een fiets mee in de metro mag en onder welke voorwaarden dat is
-
- september 29, 2015
Fietsen op vakantie is een populaire activiteit. Het is een prachtige manier op de omgeving te verkennen. Het is natuurlijk het prettigst om de eigen fiets mee te nemen op vakantie. Zo heb je het comfort van je eigen fiets en geen extra kosten van de fietsverhuur. Er zijn verschillende manieren om de fiets mee te nemen. Dit hangt natuurlijk ook af van de manier waarom je naar je vakantiebestelling gaat. Wij nemen je mee in alle mogelijke manieren om je trouwe tweewieler mee te nemen.
Met de auto
Bij het meenemen van fietsen op vakantie met de auto zijn er verschillende opties beschikbaar:
- Fietsdrager op trekhaak: een trekhaak fietsendrager is geschikt voor het vervoer van maximaal 4 fietsen. Houd wel rekening met de maximale kogeldruk van de trekhaak. Kies voor een geschikte drager. Voor het vervoeren van mountainbikes is er namelijk een bredere wielgoot nodig dan voor een toerfiets. (Lees hier de tips over hoe je een fietsendrager bevestigt)
- Vervoer op autodak: je kunt de fietsen vervoeren
-
- september 29, 2015
Een fiets meenemen in de trein is bij de NS onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Het is bijvoorbeeld alleen toegestaan om met de fiets in de trein plaats te nemen buiten de spitstijden met uitzondering van de vouwfiets. Fietsen kunnen op werkdagen alleen mee worden genomen voor 06.30 uur, na 18.30 uur en tussen 09.00 uur en 16.00 uur. In de zomermaanden juli en augustus gelden de spitstijden niet en evenmin op feestdagen of in het weekend.
Dagkaart NS fiets in de trein
Voor het vervoeren van een fiets in de trein is het nodig om een NS dagkaart fiets aan te schaffen. Het kaartje heeft een vaste prijs van 7,50 euro ongeacht de lengte van het traject of de bestemming. Het is niet toegestaan om fietsen met een verbrandingsmotor mee te nemen vanwege veiligheidsredenen. Indien er overgestapt wordt op een trein van een andere vervoerder, dan kunnen er andere regels gelden. Een dagkaart fiets is bovendien niet geldig in de Intercity direct. Het kaartje kan gekocht worden bij de automaat op het