Is het slim om een fietsverzekering aan te schaffen?

Je bent gelukkig nieuw fietsbezitter, geweldig! Uiteraard wil je, je nieuwe fiets behoeden voor diefstal en beschadigingen. Een fietsverzekering is dé manier om dit te doen. Met een fietsverzekering van FietsZeker ga je een stuk onbezorgder het fietspad op. Ben je nog niet overtuigd? Wij nemen alle belangrijke dingen van een fietsverzekering met je door.

Het doel van een fietsverzekering

Met een fietsverzekering is je fiets verzekert tegen schade en diefstal. Je ontvangt geld om je fiets te vervangen of te herstellen. Zeker als je net een nieuwe fiets hebt gekocht, zal een fietsverzekering rust bieden. Tegenover de rust staat wel dat je een vast maandbedrag betaald. Aan jou de taak om te bedenken of het je waard is.

Onze samenwerking met FietsZeker

Wij werken samen met FietsZeker. Dit is een verzekeraar die het belang van korte communicatielijnen en kwaliteit belangrijk vindt. Jouw verzekering kan geheel op maat gemaakt worden naar jouw behoeftes. En niet alleen schade en diefstal is verzekerd. Je kunt ook kiezen voor onderhoud, service en garantie door FietsZeker.

De voordelen van een fietsverzekering

Naast de rust die je krijgt door een fietsverzekering hangen er meerdere voorwaarden aan het afsluiten van een fietsverzekering bij FietsZeker. Onder andere de volgende pluspunten spelen een belangrijke rol:

  • Zekerheid: je betaalt altijd één vast maandbedrag. Je hebt geen onvoorziene kosten en financiële tegenvallers
  • Op maat: de fietsverzekering van FietsZeker kan geheel op maat worden gemaakt. Kies bijvoorbeeld ook voor onderhoud, garantie en service naast de verzekering tegen schade en diefstal
  • Kwaliteit: reparaties, service en ouderhoud wordt uitgevoerd bij vooraf geselecteerde en gekwalificeerde rijwielspecialisten
  • Duidelijkheid: bij vragen en calamiteiten heb je één vast aanspreekpunt

Hoe werkt een fietsverzekering?

Om aanspraak te kunnen doen op je fietsverzekering, moet je een aantal stappen ondernemen. Je krijg niet zomaar een nieuwe fiets en de schade wordt niet één-twee-die herstelt. Heb je pech en ben je slachtoffer geworden van diefstal of schade? De neem je de volgende stappen:

  1. Aangifte doen bij de politie
  2. Aangiftebewijs opsturen naar de verzekeringsmaatschappij
  3. Heb je toestemming? Zoek een nieuwe fiets uit of plan de reparatie

Fietsverzekering afsluiten

Ben je eruit en wil je bij de aankoop van je nieuwe fiets ook gelijk een fietsverzekering afsluiten? Dat kan! Tijdens het bestellen van je nieuwe fiets geef je aan dat je benaderd wilt worden door FietsZeker. Ze nemen vervolgens contact met je op over de fietsverzekering voor jouw nieuwe stalen ros.