Fiets framemaat 49 cm kopen: Kortingen tot maar liefst 40%!

Het kiezen van de juiste fietsmaat is net zo belangrijk als wanneer je sportschoenen koopt. Een Lees door

Van laag naar hoog sorteren

15 producten in totaal

Filteren

15 producten in totaal

Filteren
te kleine of te grote fietsmaat zorgt voor een ongemakkelijke houding die op termijn zelfs voor lichamelijk letsel kan zorgen. De juiste fietsmaat is dus niet alleen essentieel om optimaal te genieten van het rijden, maar is ook noodzakelijk voor een goede lichaamshouding.

Voor wie is een framemaat 49 cm geschikt?

Een fiets met framemaat 49 cm is geschikt voor personen met een lichaamslengte tussen 1.57 en 1.74 m. Maar hoe kun je precies bepalen welke framemaat het meest geschikt is voor jou? Bij fietsen voor kleintjes wordt vooral gewerkt met de wielmaat, die in inches wordt aangegeven. Bij een volwassen persoon is juist de framemaat bepalend.

De juiste framemaat kun je zelf berekenen. Dat doe je zo:

  • Stap 1:

Meet de lengte van de binnenzijde van je been. Sta op beide benen en spreid ze zodanig dat ze circa 15 cm van elkaar verwijderd zijn. Meet vervolgens de afstand in centimeters vanaf de grond tot aan je kruishoogte.

  • Stap 2:

De verkregen lengte vermenigvuldig je met 0,68. De uitkomst van deze berekening is de framemaat.

Stel dat de afstand tussen de grond en je kruishoogte 72 cm bedraagt. 75 cm x 0.68 = 48,96. De juiste framehoogte/framemaat bedraagt 48/49 cm. Bij twijfel kun je onze handige maattabel gebruiken.

Verschillende fietsen om uit te kiezen

Fietsen met framemaat 49 cm kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Wil je er vaker de natuur mee in of juist gezellig door de stad rijden? Ga je ermee naar het werk of naar school? Dit zijn allemaal factoren die bepalen welke fiets met framemaat 49 cm je kiest. Bekijk eens onze stoere damesfietsen van het merk Altec Metro of een stevige Spirit Carry moederfiets met kinderzitje. Geef je liever de voorkeur aan een e-bike? Dan is de Altec Easy e-bike vast het overwegen waard.

Ongeacht welk merk favoriet is, jouw fiets met framemaat 49 cm moet in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Beschikken over een heldere verlichting;
  • Krachtige remmen hebben;
  • Voorzien zijn van goede banden;
  • Een luide bel hebben.

Fiets besteld, en nu?

Heb je een fiets frame 49 cm gevonden die helemaal naar jouw smaak is? Dan rest alleen nog maar te bestellen. Dat kan heel eenvoudig:

  • Je bestelt online;
  • Je wacht tot de bezorger langskomt;
  • Je pakt je fiets frame 49 cm uit;
  • Je rondt de montage af.

Je hebt de fiets snel in huis. Het afmonteren is vrij snel gedaan. Aangezien elke fiets standaard is voorzien van de verplichte accessoires, kun je er meteen veilig mee de straat op. Het is natuurlijk mogelijk meer accessoires bij te bestellen om je fietsrit nóg leuker te maken. En dat de verzending geheel kosteloos is, levert natuurlijk alleen maar extra voordeel op!

> AXA slot kopen: Verzending = gratis op het gehele assortiment!