Met onze 24 inch mountainbike laat je je kind verantwoord door het zand scheuren, over houtsnippers Lees door

Van laag naar hoog sorteren

14 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

14 producten in totaal

Filteren
per pagina
crossen en bliksemsnel door beboste paden rijden. Dwars over boomwortels, stronken en over rul zand. Met zijn extra dikke banden heeft de mountainbike kind 24 inch zelfs op deze onverharde wegen en ruige terreinen goed grip. Bekijk onze robuuste MTB’s en kies je favoriete kindermountainbike nog vóór 15:00 uur, dan is de fiets morgen in huis.

Kenmerken mountainbike 24 inch

Op zoek naar een avontuurlijk parcours? Deze vind je in Nederland genoeg. Voor deze ruigere wegen is een 24 inch mountainbike met genopte dikke banden en versnellingen noodzakelijk. Net als een goede vering waardoor oneffenheden in de weg worden opgevangen. Dat heeft ons 24 inch mountainbike! Met deze fiets schiet je kind met gemak over kuilen zonder direct van het zadel los te komen en zonder de grip te verliezen.

Mountainbikes staan bekend om hun stevige banden en goede vering, maar een mountainbike met 24 inch banden heeft meer, namelijk:

  • Daadkrachtige remmen
  • Een verend en stevig frame van staal of aluminium
  • Een verende voorvork
  • Een recht en breed stuur
  • 7 tot 21 versnellingen

Je vindt deze fietsen in ons assortiment van merken als Altec en SuperSuper. Mountainbikes van Altec gebruik je zowel voor ruwe wegdekken als voor dagelijkse ritten naar school. Dit geldt ook voor de mountainbike met 24 inch banden van SuperSuper. Het enige verschil tussen deze merken is het uiterlijk van de fiets. SuperSuper kindermountainbikes zijn voornamelijk beschikbaar in donkere kleuren. De MTB Altec collectie bestaan uit fietsen in allerlei opvallende kleuren.

Is een 24 inch mountainbike de juiste maat?

Onze 24 inch mountainbike is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Bij sommige kinderen wijkt de lengte of kledingmaat af. Bepaal daarom altijd de exacte maat aan de hand van de maattabel op onze website. Hierin staan de inchmaten op basis van leeftijd, kledingmaat en lengte.

Onderhoud

Spray de mountainbike 24 inch met stalen frame regelmatig in met siliconenspray. Dit zorgt voor een kleinere kans op roest. Daarnaast is het belangrijk de fiets op een droge plek op te bergen wanneer deze niet wordt gebruikt. De 24 inch mountainbike gaat langer mee wanneer deze in een schuur staat in plaats van buiten.

Heeft de fiets maanden binnen gestaan? Dan is het slim de fiets na te laten kijken door een fietsenmaker. Zelf kan je ook voor elke rit controleren of alles nog juist werkt. Ga regelmatig de conditie van de banden na. Check op eventuele schade en houd de profilering van de banden in de gaten. Is er nog weinig profieldiepte? Dan is de fiets aan nieuwe banden toe.

Ook de spaken moeten helemaal recht staan van de mountainbike kind 24 inch. Daarnaast is het verstandig altijd de remmen te testen. Zo voorkom je met een simpele controle veel problemen tijdens het mountainbiken.

Een mountainbike kopen is bij ons zeer eenvoudig. Bekijk ook de andere mountainbikes: