Omafiets 22 inch: Korting tot wel 40%!

Hoor je de term ‘omafiets’ dan denk je niet als eerste aan een fiets voor kinderen. Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
Toch zie je tussen ons aanbod toch gewoon een omafiets van 22 inch staan met die typische authentieke look van een volwassen omafiets. Maar dan dus in een paar maatjes kleiner. Ons aanbod omafietsen bestaat uit fietsen van 12 tot 28 inch. Zoek je een omafiets voor je kind van 7-9 jaar? Dan slaag je in onze selectie van 22 inch omafietsen.

Het woord ‘oma’ segmenteert de gebruiker van deze fiets niet op leeftijd, maar doelt op het klassieke design. Omdat deze fietsen uit simpele onderdelen bestaat, vergt deze fiets weinig onderhoud. De meeste fietsen van dit formaat beschikken over:

  • Geen versnellingen
  • Wel een terugtraprem

Ideaal dus voor kinderen die vaak kleine afstanden moeten overbruggen.

Hoe weet je of een 22 inch fiets passend is?

Hoeveel afstand je kind ook aflegt op zijn fiets, het is belangrijk dat je altijd zorgt voor een goed passende fiets. De maten van een kinderfiets worden altijd uitgedrukt in inchmaten voor de wielen. Voor een kind van 7 tot 9 jaar is een omafiets met 22 inch banden het meest geschikt, mits de lichaamslengte tussen 122 cm en 128 cm ligt.

Schaf je deze fiets aan, dan zul je merken dat de voeten van je kind plat op de grond komen wanneer de fiets in de laagste stand staat: een vereiste bij de zoektocht naar een goed passende fiets. Zo groeit de 22 inch omafiets steeds een stukje met je kind mee, want het zadel en stuur kun je steeds wat verder aanpassen.

22 inch omafiets met accessoires kopen

Is je kind al toe aan een omafiets van 22 inch, dan heeft je kind waarschijnlijk het fietsen onder controle. Waar je bij fietsen met kleinere inchmaten nog moet letten op het gewicht van de fiets – deze moet licht zijn – kun je dit bij deze fiets iets meer loslaten. Je kunt de fiets dus helemaal naar wens aanpassen. Kies eens voor:

  • Een omafiets 22 inch met voordrager
  • Zoek een leuk mandje of krat uit
  • Een bijpassende fietshelm
  • Een goed slot

Er zijn ook standaard omafietsjes beschikbaar die geen rek of mandje aan de voorzijde hebben, maar wel voorzien zijn van een bagagedrager.

Populaire kleuren van een omafiets van 22 inch

Bij Fietsenopfietsen.nl wordt het omamodel in een grote variatie aan kleuren aangeboden. Kijk samen met je kind naar de verschillende opties en kies je favoriet.

De volgende kleuren zijn erg in trek:

Ook andere inchmaten beschikbaar

De 22 inch omafiets is een uitstekende keus voor kinderen tot 9 jaar. Bedenkt dat niet de leeftijd, maar de lichaamslengte altijd leidend is bij je zoektocht naar een goed passende fiets. Bekijk onze inch matentabel en ontdek de juiste maat fiets voor je kind.

 

Naast deze maten hebben we ook andere fietsen beschikbaar in onze online fietswinkel: