• Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Fietsmand of fietskrat kopen

Als je graag fietst, en zo nu en dan weleens wat spullen wilt vervoeren, dan is een fietsmand of een fietskrat een echte uitkomst! Heel handig als je bijvoorbeeld een tas of wat losse zaken kwijt wilt, en tegelijkertijd is het ook nog eens een hip fietsaccessoire.

6 artikel(en)

6 artikel(en)

Maar waar moet je bij het kopen van een fietsmand of fietskrat precies op letten? In dit artikel zetten we de meest belangrijke zaken rond de aanschaf van goede fietsmanden helder voor je op een rijtje.

Soorten fietsmanden en fietskratten

Fietsmanden zijn te koop in alle soorten en maten. Zo kun je mooie rieten fietsmanden vinden, een fietsmand kinderfiets of fietskratten gemaakt van plastic. Natuurlijk baseer je je bij je keuze op je eigen persoonlijke smaak en stijl. Maar hiernaast is het essentieel dat je voor je tot een koop overgaat beseft wat je precies wilt vervoeren op de fiets, waardoor je kunt besluiten hoe groot het formaat van de mand moet zijn. Er zijn erg veel mooie manden en kratten te koop, die perfect passen bij de kleur en het model fiets waar je op rijdt. Je kunt kortom combineren naar hartenlust!

De bevestiging van de fiets met mand of het fietskrat

Of het nu om een houten krat, of een klein (rieten) fietsmandje gaat: het is heel belangrijk dat je kijkt of je stuur nog goed kan draaien na de bevestiging van de fietsmand of het fietskrat. Sommige exemplaren zijn vrij groot, waardoor je bij het sturen in de problemen kunt komen. Een meedraaiende voordrager kan dit probleem voorkomen, en je veiligheid in het verkeer garanderen. Een mand voor op de fiets is ideaal voor het meenemen van spullen!

Zoekt u nog een leuke fiets? Kijk dan eens bij de nostalgische omafietsen.

Het functioneren van het deksel

Let er daarnaast goed op, als je fietskratjes of manden met een deksel koopt, hoe je het deksel wilt openen. Misschien wil je de opening graag naar jezelf toe hebben, zodat het deksel minder vaak openwaait en je snel bij je spullen kan, maar misschien ook juist niet. Dit is uiteindelijk een persoonlijke keuze, die te maken heeft met jouw stijl van fietsen en wellicht ook met het type spullen dat je vervoert. Samenvattend is het zaak dat je je voor je een fietsmand of een fietskrat koopt goed afvraagt waar je deze voor wilt gebruiken, wat je mooi vindt, en welk type spullen je erin wilt gaan vervoeren. Op deze manier zal je de fietsmand of het fietskratje vinden dat perfect bij je past!

Bekijk hier alle kinderfietsen.