Racefiets kopen: Voor 16:00 besteld, morgen in huis!

Nederland is een echt fiets land. Al lange tijd gebruiken Nederlanders de fiets als voornaamste vervoersmiddel. Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Zeker in de grote steden ben je vaak sneller op de plaats van bestemming met de fiets dan met de auto. Bijna iedereen in Nederland heeft dan ook een fiets. Nederland telt zelfs meer fietsen dan inwoners. Dit betekent dat veel mensen een tweede fiets hebben. Vaak wordt gekozen voor een racefiets als tweede fiets. Hiermee wordt voornamelijk recreatief gereden op vrije dagen of in het weekend. De wielersport wordt in Nederland dan ook ieder jaar groter. Bewegen is gezond en fietsen is goed voor het milieu. Fietsen is daarom een win-win situatie. Wil jij ook een racefiets kopen? Lees dan het volgende stuk voor handige tips.

> Één of meerdere fietsen kopen? Nu op alle producten gratis verzending!

Tips voor het aanschaffen van een racefiets

Racefietsen zijn vaak duur, dus het is belangrijk dat je de juiste fiets koopt voor jouw rijstijl. Een goedkope racefiets is niet per definitie slecht en een dure racefiets is niet per definitie goed. Het belangrijkste van een racefiets is het materiaal waarvan de fiets is gemaakt. De meeste voorkomende materialen zijn aluminium, staal en carbon. Maar hoe weet je welk materiaal het beste bij jou past? Hieronder een kleine toelichting per materiaal.

1. Aluminium: Dit is een licht materiaal met een hoge stijfheid. Door het lichte materiaal kun je gemakkelijk op snelheid komen, maar ook op snelheid blijven. Ideaal dus voor een racefiets. Hoge stijfheid kan er voor zorgen dat trillingen eerder voelbaar zijn. Het draait bij aluminium daarom vooral om prestatie.

2. Staal: Een stalen racefiets is elastischer dan aluminium, trillingen in de weg worden daardoor minder gevoeld. Het nadeel van staal is dat het, het zwaarste materiaal van de racefietsen is. Ook kan staal roesten in tegenstelling tot aluminiun.

3. Carbon: Een racefiets van carbon is erg licht en stijf. Hierdoor krijg je direct contact met de fiets als je een beweging maakt.  Het materiaal kent echter ook nadelen. Een nadeel van carbon is dat het kwetsbaar is. Het materiaal kan scheuren of breken. Ook is een carbon frame bijna niet te repareren, waardoor je bij schade vaak een geheel nieuw frame moet kopen.

> Profiteer van kortingen tot wel 40% in onze Bike shop!

Maak een goede keuze

Een racefiets kopen is niet iets wat je elke dag doet. Het is verstandig om even goed te kijken naar je persoonlijke wensen. Daarnaast moet de racefiets ook goed bij jouw lichaam passen. Kijk naar onze modellen en bepaal welke racefiets het beste bij jou past. Profiteer bij het kopen van een racefiets van de volgende voordelen:

  • Tot wel 40% korting!
  • Verzending = geheel gratis
  • Vandaag vóór 16.00 uur besteld = morgen in huis

Ook gratis verzending op de volgende fietsen: