LED fietsverlichting kopen: Op werkdagen besteld, morgen in huis!

Fietsers zijn één van de meest kwetsbare groepen in het verkeer. Het is daarom uiterst belangrijk Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
om goed op te vallen bij andere weggebruikers. Dit verkleint de kans op een ongeval of gevaarlijke situaties in het verkeer. Een goede manier om op te vallen in het verkeer is door middel van verlichting. Tegenwoordig zie je veel verlichting van LED. Dit is ook niet gek, want LED fietsverlichting is erg helder en valt daarom extra goed op.

Tips voor het kopen van LED fietsverlichting

Voordat je fietsverlichting van LED voor je fiets koopt, is het goed om te weten dat de verlichting aan verschillende eisen moet voldoen. Fietsverlichting LED is te koop als vaste verlichting, maar ook als losse verlichting. Beide types fietsverlichting hebben overeenkomende eisen waar je aan moet voldoen als fietser, namelijk:

  • Voorlicht moet geel op wit zijn
  • Achterlicht moet rood zijn
  • De verlichting mag niet knipperen

Daarnaast heeft een losse LED fietslamp nog extra eisen. Het maakt hiervoor niet uit of het verlichting is voor de voorkant of achterkant van de fiets. Losse fietsverlichting LED mag aan kleding of tassen worden bevestigd, als de verlichting maar goed zichtbaar is. Let wel op dat de verlichting alleen aan het bovenlichaam bevestigd mag worden! Hierbij zijn armen en het hoofd uitgesloten. Ook is het niet toegestaan om LED fietsverlichting op de benen te dragen.

  • Losse fietsverlichting moet altijd zichtbaar gedragen worden
  • Losse fietsverlichting moet aan het bovenlichaam bevestigd zijn
  • Losse fietsverlichting mag niet aan armen, benen of het hoofd worden bevestigd

> Damesfietsen of kinderfiets kopen? Nu tot wel 40% korting!

LED fietsverlichting: Verschillende soorten en maten

Een LED fietslamp, of ook wel fietslamp LED, is er in verschillende soorten en maten. Zoals in het vorige stuk te lezen was heb je losse en vaste verlichting. Daarnaast heb je verlichting in verschillende sterktes. Dit wordt uitgedrukt in lumen. Hoe groter het aantal lumen, hoe sterker de lichtbron waardoor de weg meer verlicht zal worden. Als vuistregel kan

  • Losse en vaste LED fietsverlichting
  • Verlichting met verschillende sterktes
  • Verlichting op batterij of op accu

Bekijk ook onze andere fietsaccessoires!