Vóór 13.00 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Voor 13.00 uur besteld
  = morgen in huis*
 • Niet goed?
  geld terug
 • Achteraf betalen
  mogelijk
 • Welke maat fiets?

Een vouwfiets, plooifiets of een deelfiets?

Vouwfietsen zijn handige fietsen vanwege het lichte gewicht. De vouwfiets is vooral bij forensen erg populair.

23 artikel(en)

23 artikel(en)

Zeker gezien treinen, trams en metro’s speciale ruimtes hebben voor dit vervoermiddel. In Vlaanderen heeft de vouwfiets een andere naam. Daar wordt het bestempeld als een plooifiets. De eerste vouwfietsen werden in de 19e eeuw geproduceerd en hebben in de tussentijd een ware evolutie ondergaan. De eerste modellen waren een kleiner formaat van een ‘normale fiets’. Later evolueerde het ontwerp en werd de kwaliteit van de fiets verbeterd, vooral op het gebied van balans tussen de wielen en het vouwmechanisme.

Voordelen voor de gebruiker van een vouwfiets

De moderne vouwfiets biedt de fietser gebruikscomfort en een verhoogde mobiliteit. Voor forensen in de Randstad is het simpelweg niet handig om met de auto te reizen. Een vouwfiets is dan een uitstekende oplossing. Een vouwfiets is niet alleen makkelijk mee te nemen in de trein, maar ook in de achterbak van een auto of in het bagageruim van een vliegtuig. Wist u dat een compact opgevouwen vouwfiets gratis mee mag in het openbaar vervoer, mits het geen hinder veroorzaakt?

De prijs voor een vouwfiets bij Fietsenopfietsen.nl start vanaf € 144,95. Er is een ruim online assortiment met diverse kleuren en modellen. De fietsen hebben een lage stang waardoor het makkelijk is op te stappen. Filter het aanbod aan de hand van uw persoonlijke wensen. Geniet van de mobiliteit van een vouwfiets en bestel het snel online bij Fietsenopfietsen.nl. Wij wensen u alvast veel comfort en rijplezier!

Nieuw in het assortiment: hoverboards met bluetooth