Top 5 vouwfietsen: de meest verkochte vouwfietsen van dit moment

Wil je jouw fiets meenemen in de bus, in de trein of in de auto? Koop dan een vouwfiets. Deze fiets vouw je gemakkelijk en snel in elkaar. Zo neem je de fiets zonder enige moete overal mee naartoe. Zeker als je vaak met het openbaar vervoer reist en je fiets met je mee wil nemen, is een vouwfiets erg handig. Wil je een vouwfiets kopen, maar weet je niet goed welke fiets je moet aanschaffen? Lees dan snel verder, want in dit bespreken we de belangrijkste eigenschappen van de vouwfiets.

Top 5 vouwfietsen

Gewicht

Als je dagelijks met het openbaar vervoer naar je werk gaat, is de kans groot dat je nog een stuk moet lopen naar de halte of perron. Het is dan fijn als je een vouwfiets kiest die niet te zwaar is. Voor korte stukjes is een vouwfiets zonder poespas en snufjes prima.

In- en uitvouwen

Bij haast in de ochtend heb je er baat bij als je de vouwfiets gemakkelijk en snel in- en uitvouwt. Niemand heeft zin om op een druk perron te staan hannesen met een fiets. Kies een systeem dat je gemakkelijk onder de knie kunt krijgen en zorg ervoor dat je veel oefen met het systeem voordat je op pad gaat.

Versnellingen

Voor langere afstanden is het prettig als je kunt schakelen tussen verschillende versnellingen. Zo zijn er bijvoorbeeld vouwfietsen die 30 versnellingen hebben! Met versnellingen kun je fietsen door alle weersomstandigheden en je fietst over alle soorten wegen.

Grootte van de wielen

De meeste vouwfietsen hebben een kleine inchmaat. De wielen zijn een stuk kleiner dan bij een gewone fiets. Houd er rekening mee dat je daarom meer omwentelingen maakt en het fietsen kost meer energie. Als je langere afstanden gaat fietsen, kun je kiezen voor een vouwfiets met een grotere inchmaat van bijvoorbeeld 20 inch. Zo is een langere afstand gemakkelijker vol te houden.

Populaire merken voor vouwfietsen

Dahon is een merk met veel verschillende vouwfietsen. De fietsen van dit merk komen goed uit de test. En zo is de Dahon Vector D30 vouwfiets is de meest verkochte vouwfiets van Nederland. Ook is er genoeg keuze tussen verschillende modellen. Zo is er voor iedereen een passende vouwfiets te vinden. Houdt rekening met bovenstaande punten en vind jouw ideale vouwfiets.