Fietsrekje kopen: Profiteer van gratis verzending!

Heb je net een fiets gekocht maar heeft deze fiets geen voorrek? Dat is geen probleem, Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren
 1. Altec voorrek 26-28 inch Altec Voorrek 26-28 inch
  Prijs (incl. btw)
  Adviesprijs Normale prijs 49,95 Vanaf 34,95
  Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

1 product

Filteren
want tegenwoordig kun je losse voorrekjes kopen. Deze voorrekjes zijn eenvoudig te monteren op de fiets, waardoor je alsnog de voordelen hiervan kunt ondervinden. Niet iedere fiets is geschikt om een voordrager op te monteren. Let dus voor aankoop goed op of er op jouw fiets een voorrekje bevestigd kan worden!

De voordelen van een fietsrek voor op de fiets

Er bestaan verschillende soorten fietsrekjes. Zo heb je bijvoorbeeld een fietsrek krat, een fietsrek mand, maar ook een normaal fietsrekje. Al deze verschillende soorten fietsdragers hebben dezelfde functie. Dit is namelijk om eenvoudig bagage te vervoeren zonder dit in je hand te hoeven houden. Het voordeel hiervan is dat je altijd met twee handen aan het stuur kan blijven fietsen. Dit is wel zo veilig als je ineens hard zou moeten remmen. Een ander voordeel is dat de bagagedrager van de fiets leeg blijft, zodat je altijd nog iemand achterop zou kunnen meenemen. Ook kun je ervoor kiezen om nog meer bagage op de bagagedrager te vervoeren. Hierdoor kun je twee keer zoveel bagage meenemen als normaal. Een fietsvoordrager is daarnaast voor bijna iedereen een enorme aanwinst. Je kunt bijvoorbeeld boodschappen op het fietsrek voor vervoeren, maar ook een sporttas of een zware schooltas. Een fietsrek is daarom een geweldige uitvinding voor iedere leeftijdscategorie.

 • Verschillende soorten fietsrekjes
 • Eenvoudig bagage vervoeren
 • Aanwinst voor iedere leeftijdscategorie

> Tot wel 40% korting: kinderfietsen & damesfietsen!

Montage van een voorrek/voordrager

Het is belangrijk dat je eerst controleert of een voorrek op jouw fiets bevestigd kan worden voordat je er eentje aanschaft. Voor veel voordragers is het noodzakelijk dat de stang van het stuur recht is, zoals je dat vaak bij omafietsen ziet. Hieraan worden de haken van de voordrager bevestigd. Als de stuurstang niet recht is, dan kunnen de haken geen houvast krijgen waardoor het fietsrek voor niet goed bevestigd kan worden. Daarnaast is het voor sommige fietsrekjes van belang dat de voorvork niet verend is. Als de voorvork wel verend is, kan hier helaas niet altijd een voorrek bevestigd worden. Twijfel je over de mogelijkheid om een fietsvoordrager op jouw fiets te kunnen monteren? Vraag dan eens aan een fietsenmaker of jouw fiets geschikt is voor montage van een voorrek.

 • Is het stuur geschikt voor bevestiging?
 • Is de voorvork van de fiets niet verend?
 • Is het niet duidelijk? Vraag een fietsenmaker

Bekijk ook onze andere fietsonderdelen: