Stoelfiets: De manier om meer te bewegen

Bewegen is belangrijk en daarom is de stoelfiets een goede uitvinding. Dit maakt het namelijk voor Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
iedereen mogelijk om flink wat meer lichaamsbeweging op een dag te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor mensen die zittend werk doen. Al zijn er ook andere toepassingen denkbaar. Een stoelfiets kopen kan dus heel aantrekkelijk klinken. Dan is het wel essentieel om goed op te letten dat het juiste model wordt gekozen. Er zijn namelijk ook vergelijkbare fietsen die toch net anders zijn in omloop.

In de eerste plaats is het belangrijk om te begrijpen dat stoelfietsen daadwerkelijk te gebruiken als hulpmiddel om meer te bewegen wanneer een groot deel van het leven zitten door wordt gebracht. Dit is anders dan bijvoorbeeld de fiets die achter een bureau wordt gebruikt. Hoewel dit met een stoelfiets ook mogelijk is, is dit niet per definitie de enige mogelijkheid. Een stoelfietsje is namelijk veel meer veelzijdig te noemen. Het kan bijvoorbeeld ook een belangrijke bron van lichaamsbeweging tijdens de revalidatie zijn of voor mensen op leeftijd die niet gemakkelijk meer alles kunnen.

Stoelfietsen: de vele toepassingen

Wanneer een goede stoelfiets is aangeschaft, dan kan deze eigenlijk een heel leven meegaan. Dat komt omdat het toestel niet alleen maar achter een bureau, zittend op een bureaustoel te gebruiken is. Er zijn ook allerlei andere opties te bedenken die heel goed kunnen werken. Dit hangt onder andere af van de reden waarom het stoelfietsje gebruikt wordt. Voorbeelden van toepassingen voor de stoelfiets kunnen zijn:

  • Aan de dinertafel tijdens het eten
  • In een rolstoel wanneer rechtop staan nog niet mogelijk is
  • Op de bak of een woonkamerstoel, bijvoorbeeld als oudere
  • Op de werkplek achter het bureau

Vooral voor mensen op leeftijd kan het bewegen op de stoelfiets ook veel goeds voor de gezondheid doen. Daarom wordt een stoelfiets voor ouderen ook aangeraden. Lange tochten in de buitenlucht maken is er immers niet meer bij en ook wandelen gaat niet altijd meer zoals het zou moeten. Dit is natuurlijk alleen maar nadelig. Wanneer dan tijdens het zitten in ieder geval nog op andere wijze gezorgd kan worden dat de bloedsomloop op gang gebracht kan worden, dan zal het zitten minder schadelijk zijn. Dit kan het leven flink aangenamer maken en mogelijk zelfs iets verlengen.

> Korting tot wel 40% op het gehele assortiment Popal meisjesfietsen!

Deze voordelen zijn natuurlijk ook al merkbaar bij mensen die zittend werk doen. Er is een groep die bijvoorbeeld veel achter bureaus zit. Hoewel hier ook speciale modellen fietsen voor worden ontwikkeld, kan een stoelfiets kopen toch een slim zijn. Een bureaumodel kan immers niet altijd gewenst zijn. Bijvoorbeeld omdat het niet past bij de uitstraling. Het gebruik van stoelfietsen die makkelijk te verplaatsen zijn en niet in het zicht staan kan dan de makkelijke oplossing hiervoor zijn. Zo blijft ook deze doelgroep beter in conditie. Dit is een groot voordeel.

> Bekijk ook onze bureaufiets: Verzending = gratis!

Intensieve fietsworkouts

Hoewel voor sommige mensen de stoelfiets niet meer dan een noodoplossing lijkt, kan er flink wat mee worden bereikt. Het is immers goed mogelijk om er behoorlijk intensieve fietsworkouts mee te houden. Bijvoorbeeld door bepaalde schema’s aan te houden. Dit hangt onder andere af van het type persoon dat de stoelfiets gebruikt. Een belangrijke functie die de apparaten bijvoorbeeld kunnen hebben is de mogelijkheid om het weerstandsniveau in te stellen. Hier kan veel mee worden gedaan. Door af en toe wat zwaarder of juist wat lichter te schakelen kan er andere druk op de benen worden gezet.

Een andere optie die ook heel goed van pas kan komen is de mogelijkheid om armen ermee te trainen. Door het stoelfietsje juist niet onder het bureau of onder de tafel te zetten, maar erop, kan er door een vergelijkbare beweging te maken, maar dan met de armen, ook voor beweging in het bovenlichaam worden gezorgd. Hoewel dit misschien wat vreemd overkomt, is het juist fijn om ervoor te kunnen zorgen dat de fitheid over het gehele lichaam ongeveer gelijk blijft. Een stoelfiets kan daar een belangrijke rol in spelen.

De toestellen bieden als voordeel dat de instap om te beginnen met bewegen een stuk gemakkelijker wordt gemaakt. Er hoeft niet naar een sportschool te worden gegaan en er hoeft ook niet de straat op te worden gegaan. Wanneer dit immers niet mogelijk is door bijvoorbeeld ouderdom of door slecht uit de voeten te kunnen, dan zou het nooit van voldoende sporten kunnen komen. De stoelfietsen kunnen dit gemakkelijk opvangen zonder dat dit een dure oplossing is. De gezondheid kan flink verbeteren door de stoelfietsjes veel in te zetten op verschillende manieren.

> De Popal fiets: Vandaag vóór 15:00 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Wist je trouwens dat de stoelfiets ook onder andere namen bekend staat: