Loopfiets 3 jaar: Gratis verzending

Vanaf het moment dat je zoon of dochter zich optrekt en de eerste stapjes zet, kun Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
je eens kijken wat er gebeurt wanneer je hem of haar op een loopfiets zet. Loopfietsen zijn al verkrijgbaar voor kinderen vanaf 12 maanden en zijn tot zeker 36 maanden te gebruiken. Uiteraard zijn deze modellen net iets anders dan een loopfiets vanaf 3 jaar.

Het eerste model bestaat veelal uit 3 wielen, waar een loopfiets 3 jaar beschikt over 2 wielen. 

Diverse merken loopfietsen

Een loopfiets voor een kindje van 3 jaar kopen, kan wel eens de beste aanschaf van het jaar worden. Ineens gaat de wandeling naar de supermarkt stukken sneller. En ook een uitstapje naar het bos is opeens veel gemakkelijk nu je je kind niet telkens hoeft te dragen. Een loopfiets 3 jaar is – wanneer deze foam- of luchtbanden heeft – namelijk heel geschikt voor wat de wat ruwere terreinen. Deze fietsjes vind je in de:

  • Sjoef loopfiets
  • Volare loopfiets
  • QPlay Tech fietsjes

Voordelen van een loopfiets 3 jaar

Op een driewieler oefent je kind met opstappen, sturen en wellicht ook trappen. Maar een belangrijk aspect blijft achter: evenwicht houden. Het is raadzaam je kind te leren fietsen op een loopfiets. Dan zal de stap naar een fiets met trappers stukken kleiner zijn. Ook:

  • Stimuleren loopfietsen de grove motoriek
  • Dragen loopfietsen bij aan verkeersinzicht
  • Leert een kind op een toegankelijke manier met een tweewieler omgaan
  • Leert een kind de remweg inschatten
  • Een loopfiets vanaf 3 jaar kopen is een kleine investering
  • Kunnen de fietsjes geleverd worden in veel verschillende kleuren

Kies de ideale inchmaat een loopfiets vanaf 3 jaar

Een loopfiets is met het minimale gewicht van maximaal 4 kilo het ideale gewicht voor een eerste loopfiets. Hij is lekker licht voor als de kleine moe wordt. Zonder al te veel inspanning kan je kind heel wat kilometers afleggen. Een voordeel van al deze afgelegde kilometers op een loopfiets vanaf 3 jaar is dat je kind evenwicht leert houden.

Balans is iets wat kinderen onder de knie moeten hebben voordat zij op een fiets stappen met trappers. Des te sneller zal je kind het fietsen oppakken. Uiteraard is het wel belangrijk de juiste maat aan te schaffen. Maar welk maat past nu het beste bij je kind? Belangrjjk om te weten is dat kinderfietsen worden ingedeeld op de maat van de wielen. De ideale maat voor een kind van 3 is een loopfiets 3 jaar met 10 tot 12 inch wielen. Bepalend voor de inchmaat is met name de lengte van het kind. Bekijk de tabel om de juiste inchmaat voor de loopfiets te bepalen.

Bekijk ook onze andere loopfietsen: