Meisjesfiets 26 inch: geschikt voor 10-14 jaar

Is je kind toe aan een nieuwe meidenfiets met 26 inch banden? Dan kun je maar Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
één conclusie trekken: kleine meisjes worden groot. Een 26 inch meisjesfiets is de laatste fiets voordat meiden overstappen op een volwassen fiets. In ons assortiment vind je volop fietsen in trendy kleuren voor sportieve tieners. Maar ook voor meisjes die houden van felle kleuren en pasteltinten. Vind je favoriet en bestel vóór 15:00 uur. Dan ontvang je je fiets de volgende dag.

26 inch meisjesfietsen voor tieners

Worden meisjes tieners, dan gaat er steeds meer aandacht uit naar het uiterlijk. Het gehele plaatje moet kloppen. Daar past een te kleine kinderfiets of een fiets waar van alles aan mankeert – de verkeerde kleur, versleten banden, kapotte tandwielen – niet meer bij. Het is tijd voor een nieuwe meisjesfiets 26 inch. Wat dacht je van een mooie paarse fiets voor meisjes met 26 inch wielen? In ons assortiment vind je ook andere kleuren meisjesfietsen waarmee je kind op het schoolplein de show zal stelen. Online een fiets kopen doe je eenvoudig door je wensen door te geven. Dit doe je via het navigatiemenu. Filter je 26 inch meisjefiets op:

 • Kleur
 • Merk
 • Serie
 • Prijs
 • Aantal versnellingen

Meisjesfiets 26 inch van diverse merken

Een meisjesfiets 26 inch is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Al een idee welke kant je op wilt? Niet elke tiener heeft dezelfde voorkeur. Daarom vind je op deze pagina een variatie aan fietsen die aan het ideaalplaatje voldoen. Bekijk onze trendy omafietsen en stadsfietsen. Of focus je op een meisjes transportfiets 26 inch. Ook bieden we sportieve modellen aan van diverse merken, zoals:

 • Spirit fiets 26 inch voor meiden
 • Altec meidenfiets 26 inch
 • Popal 26 inch meidenfiets
 • Volare meisjesfietsen 26 inch

Hoe vind je een fiets die past?

Niet elke tienermeid heeft dezelfde voorkeur, maar ook heeft niet elk meisje dezelfde lengte. Sterker nog: soms verschillen tienermeisjes erg in lengte. Over het algemeen hanteren we voor meisjes tussen 10 en 14 jaar een 26 inch meisjesfiets. Staar je echter niet blind op de leeftijd. Lengte is bepalend.

26 inch meisjesfietsen zijn geschikt voor meisjes met kledingmaat 140 tot 152 cm. Kijk eerst naar de lichaamslengte en vervolgens naar de kledingmaat. De lichaamslengte geeft een betere indicatie van of een fiets bij je kind past. Heeft je dochter bijvoorbeeld een kleinere lichaamslengte dan 145cm, dan is het verstandiger om te kijken naar een kleinere inchmaat, bijvoorbeeld de 24 inch meisjesfietsen. Dit zijn al onze beschikbare meisjesfiets inchmaten:

26 inch meidenfiets monteren

Onze goedkope meisjesfietsen met 26 inch banden worden bij je thuis afgeleverd in een doos. Natuurlijk wil je die stoere meidenfiets 26 inch zo snel mogelijk uitpakken. Verwacht echter geen rijklare 26 inch meisjesfiets in de doos. Afmonteren is nodig. Maar maak je geen zorgen. Dit is een eenvoudige klus. Pak een inbussleutel, steeksleutel 15 of pedaalsleutel en de montageveer. Met dit gereedschap maak je de meisjesfiets 26 inch in 3 stappen gebruiksklaar: 

 • Inbussleutel
 • Steeksleutel 15 / Pedaalsleutel
 • Montageveer

Er zijn drie stappen die men moet doorlopen om de meisjesfiets 26 inch gebruiksklaar te maken.

 1. Het stuur verstellen
 2. De pedalen van de goedkope meidenfiets 26 inch monteren
 3. De zadelhoogte instellen

Lees hier meer over in onze fiets montagehandleiding. Het volledig gebruiksklaar maken van de 26 inch meisjesfietsen zou niet meer dan 15 minuten in beslag moeten nemen.

Veelgestelde vragen rondom een meisjesfiets 26 inch

Welke leeftijd voor een 26 inch fiets is geschikt?

Belangrijker dan de leeftijd, is de lengte van je kind. De lichaamslengte geeft een goede indicatie voor het formaat van een fiets. Hoewel tieners in lengte van elkaar kunnen verschillen is een 26 inch fiets, meestal geschikt voor kinderen met een lengte van 140-164cm in de leeftijdsklasse 10-14 jaar.

Welke maat kinderfiets moet ik hebben

Afhankelijk van de lichaamslengte bepaal je de bijbehorende inchmaat van de fiets 26 inch meisjes. Maar wat betekent inch bij fietsen precies? Inchmaten geven de diameters van het wiel aan. Elke inch staat voor 2,5cm. Een wielmaat van 26 inch wil dan zeggen dat het wiel een diameter heeft van 65 cm (2,5x26). 

Welke inch fiets voor welke leeftijd geschikt is, hangt af van de lengte van je kind. Kinderen in de leeftijd van 10 – 14 jaar met een maximale lengte van 1.56 kunnen het beste een fiets kopen met een wielmaat van 26 inch.

Voor welke leeftijd is de 26 inch meisjesfiets geschikt?

Voor de leeftijd van 10-14 jaar. Omdat het ene kind sneller groeit dan het andere kind, is het handiger om naar de lengte te kijken. Is jouw kind rond de 145 cm? Dan is een 26 inch fiets prima geschikt.

Hebben de 26 inch fietsen ook een voorrekje?

Dit verschilt per model. De meeste meisjesfietsen van 26 inch hebben een voorrekje boven het wiel. Daarnaast verkopen we ook modellen zonder voorrekje.

Van welke merken hebben jullie 26 inch meisjesfietsen in het assortiment?

Wij verkopen meisjesfietsen van 26 inch van de bekende merken Altec, Popal, Spirit en Volare, waarvan Altec en Popal de meest populaire fietsen zijn.