Transportfiets 26 inch: geschikt voor kinderen 10-14 jaar

Transportfietsen zijn fietsen die al jaren lang gebruikt worden. Men kan een transportfiets 26 inch ook Lees door

Van laag naar hoog sorteren

2 producten in totaal

Filteren

2 producten in totaal

Filteren
wel herkennen door de drager die op de voorkant van de fiets zit. Hiermee wordt het gemakkelijker om dingen te vervoeren. Vroeger werd de 26 inch transportfiets enorm veel gebruikt, maar ook tegenwoordig zie je ze nog veel voorbij komen. Er zijn in de loop der jaren enorm veel variaties in kleuren en model geweest rondom de transportfietsen 26 inch. De meest populaire kleuren tref je hieronder:

 • Blauwe transporter 26 inch
 • Groene kinder transportfiets 26 inch
 • Rode transportfiets 26 inch
 • Witte 26 inch transportfiets
 • Zwarte transporter 26 inch

De transporter 26 inch fiets was vroeger zo populair dat deze regelmatig werden gebruikt voor internationale races voor bak- en transportfietsen. Over het algemeen wordt de transportfiets 26 inch echter gekenmerkt door de drager op de voorkant. Door deze drager is het mogelijk om gemakkelijk goederen te vervoeren van verschillende groottes. 

De karakteristieke drager van transporter fietsen

Bij het aanschaffen van een transporter fiets beschikt de fiets uiteraard over een drager. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse manden en dergelijke aan te schaffen. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om dingen mee te nemen op de transportfiets 26 inch jongens of meisjes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vervoeren van boodschappen. Dit maakt de 26 inch transportfiets ideaal voor in de stad. Naast de praktische voordelen zijn deze fietsen ook ideaal vanwege hun degelijkheid en stevigheid. De transportfietsen 26 inch zijn zeer stabiel zodat je eenvoudig met spullen op de drager kunt fietsen. De stevigheid van de transportfietsen zorgen er ook voor dat de fiets tegen een stootje kan, je kan de transportfiets 26 inch dus veilig neerzetten terwijl je boodschappen doet.

Transportfiets 26 inch aanschaffen

Voor het aanschaffen van een transportfiets 26 inch is het natuurlijk belangrijk om de juiste maat te kiezen. Transporter fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Voornamelijk voor kinderen is het van belang dat ze over een juiste maat transportfiets beschikken. Het kan echter soms erg lastig zijn om te kiezen welke maat nou geschikt is. Om dit gemakkelijker te maken kun je ook wel gebruik maken van de volgende hulp. Transportfietsen 26 inch zijn geschikt voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud. Daarbij wordt ook wel een minimale lengte van 1.45 gerekend. Indien het kind over deze leeftijd en lengte beschikt is een transportfiets 26 inch dus geschikt. Is deze maat te klein dan kan je kijken bij de 28 inch transportfietsen. Met het oog op de veiligheid is het belangrijk dat je kind met de voeten de grond kan raken.

Transportfietsen zijn comfortabele fietsen en bovendien erg geschikt om lange afstanden met het gezin mee te fietsen. Vanwege het voorrek is het eenvoudig om veel spullen mee te nemen. Bij ons vind je altijd de juiste transportfiets 26 inch aanbieding. We hebben namelijk een transportfiets 26 inch aanbieding voor ieder budget. Bij ons profiteer je namelijk van kortingen tot wel 40%. Een goedkope transportfiets 26 inch vind je bij Fietsenopfietsen. Liever een andere online fiets kopen? Bekijk snel het aanbod. We wensen alvast veel fietsplezier!

26 inch transportfiets onderhouden: Hoe doe ik dat?

Je wilt natuurlijk dat je transportfiets jongens 26 inch of transportfiets meisjes 26 inch zo lang mogelijk meegaat. Het is dus zeer belangrijk om de 26 inch transportfiets goed te onderhouden. Maar hoe kan je dit nu het beste doen? Er zijn natuurlijk de standaard onderhoudspunten:

 • Het frame goed schoonmaken
 • De banden plakken en goed oppompen
 • Lampjes op tijd vervangen

Deze standaard punten zijn eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook een aantal dingen die wat lastiger zijn om zelf te doen:

 • De ketting smeren
  Om de ketting te smeren moet men de fiets op zijn kop zetten, de trappers naar achteren plaatsen. Zoek de ketting op de achterste tandwiel. Spuit de ketting eerst in met ontvetter, zodat vuil wordt afgestoten. Smeer de ketting daarna in met teflon- of siliconenspray. Draai vervolgens de ketting een aantal keer rond en verwijder overgebleden smeermiddel met een doek.
 • De bouten, moeren en schroeven controleren en vastdraaien
  Loop deze onderdelen van 26 inch transportfiets regelmatig na. Loszittende onderdelen van een fiets gaan trillen. Dit kan het nodige ongemak geven.

Als je de bovenstaande punten regelmatig controleert en uitvoert, dan gaat de 26 inch transportfiets langer mee. Maar uiteindelijk gaat niets boven een onderhoudsbeurt van een echte fietsenmaker. Ga een paar keer per jaar naar de fietsenmaker om alles te laten controleren.