Loopfiets 2 jaar: 10-40% korting

Rijden op een loopfiets is een goede eerste kennismaking met de wereld van fietsen. Alle reden Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
dus om hier voor te kiezen als ouder. In ons assortiment vind je loopfietsjes vanaf 1 tot 5 jaar. Zoek een loopfiets vanaf 2 jaar? Wij hebben verschillende hardlopers voor scherpe prijzen die passen bij de lengte van jouw kind.

Een loopfiets voor een zoon of dochter kopen kan op verschillende leeftijden. Kon je kind al vroeg lopen, dan kan je kind misschien al vanaf 1 jaar gebruik maken van een loopfietsje. Is je kind een kleine laatbloeier, dan raden wij aan te kijken naar een loopfiets vanaf 2 jaar.

Voordelen van een loopfiets vanaf 2 jaar

Neemt je kind plaats op het zadel van een loopfietsje, dan zal je kind niet meteen weten wat het moet doen. Maar hoe vaker je kind het onder aanmoediging van jou probeert, hoe meer het zelfvertrouwen groeit, en hoe sneller de stap naar een echte kinderfiets wordt gemaakt. Naast nuttig is een loopfiets ook praktisch.

 • Je kind ontwikkelt op een loopfiets 2 jaar zijn motoriek
 • Er ontstaat meer kracht in de benen
 • Je kind leert balans houden
 • Een loopfiets draagt bij aan verkeersinzicht
 • Een loopfietsjes gaat door het verstelbare stuur en zadel jaren mee

Wanneer de motoriek, kracht en het evenwicht goed ontwikkeld zijn, wordt de overstap van een loopfiets 2 jaar naar een fiets met trappers stukken gemakkelijker.

Loopfietsen 2 jaar: belangrijke kenmerken

Bij een loopfiets voor een kind van 2 jaar spelen zaken als remmen, sloten of verlichting nog geen rol. Je kind remt met zijn voeten, na gebruik zet je de fiets op eigen terrein en ’s avonds gaat je kind de deur niet meer uit op zijn loopfiets. Zoek je een loopfiets vanaf 2 jaar uit, dan let je bij voorkeur op de volgende punten:

 • Kwaliteit van de wielen
 • Hout of staal voor het frame
 • De kleuren waarin de loopfiets 2 jaar wordt afgewerkt
 • Het gewicht

Een loopfiets 2 jaar moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een kind er met enig gemak op te kunnen laten rijden. Deze moet niet te zwaar zijn om beheersbaar te blijven. Ook moeten de banden stevig zijn. Een loopfiets vanaf 2 jaar beschikt vaak over luchtbanden. Een voordeel van dit soort banden is dat oneffenheden in de weg beter worden opgevangen. Omdat de lucht een prettige demping geeft voor je kind, fietst dit fietsje stukken comfortabeler dan een loopfiets met kunststof banden.

Wanneer zonder zijwieltjes?

Wanneer een kind van een loopfiets 2 jaar overstapt op een gewone fiets zul je merken dat hij of zij beter in staat is balans te houden. Toch kunnen zijwieltjes in de eerste fietsperiode soms nog een belangrijke rol spelen. Maar wanneer kunnen ze er precies af? Het gemakkelijkst is om dit in fases te doen:

 1. Begin met de zijwieltjes volledig gemonteerd
 2. Verstel ze vervolgens na enige tijd zodat ze de grond alleen raken bij balansverlies
 3. Vervolgens kan gekozen om het zijwieltje alleen aan de zwakke kant te laten zitten
 4. Uiteindelijk kan dan ook dit laatste wieltje eraf

Andere interessante producten: