Praktische info en leuke tips voor een fietsvakantie in Litouwen

Heb je al vele landen op de fiets verkend en wil je jouw volgende fietsvakantie in het prachtige Litouwen organiseren? Dan is onderstaande informatie zeker interessant voor jou. Op deze pagina krijg je namelijk praktische info en leuke tips voor jouw fietsvakantie in Litouwen.

Leuke fietsroutes in en door Litouwen

Er zijn diverse leuke routes in Litouwen en er zijn ook leuke fietsroutes die deels door Litouwen lopen. We tippen de volgende routes:

  • De Seaside Cycle Route.
  • De IJzeren Gordijn Fietsroute.
  • De fietsroute van Warschau naar Vilnius, Kaunas en Riga.
  • Euroradweg R1, van Arnhem naar St. Petersburg. Deze route doorkruist Litouwen.

Overigens hoef je geen vaste route te volgen tijdens je fietsvakantie in Litouwen. Je kunt er ook gewoon met de fiets op uit trekken, zonder eindbestemming. Veel mensen vinden dit zelfs leuker dan het volgen van een vaste route.

> Vóór 13.00 uur besteld = morgen in huis: Bekijk nu onze loopfietsjes!

Fietsen in Litouwen

In Litouwen vind je veel asfaltwegen. Deze wegen verkeren over het algemeen in goede staat. Daarnaast kom je veel grindwegen tegen tijdens jouw fietsvakantie in Litouwen. Deze worden wel goed onderhouden, maar toch fiets je hier niet altijd even lekker overheen. Houd er rekening mee dat niet alle wegen in Litouwen geasfalteerd zijn en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan tijdens je fietsvakantie.

Goed om te weten: op de genummerde wegen is het vaak druk. Zeker de wegen met dubbele nummers en de wegen die je in de buurt van grotere steden vindt, zijn druk. Helaas wordt er niet altijd goed rekening gehouden met fietsers. Op de geasfalteerde wegen wijken automobilisten voldoende uit om je veilig te passeren, maar op de grindwegen wordt vaak hard gereden. Hierdoor kun je last hebben van stofvorming en zelfs van opspattend grind.

fietsvakantie in Litouwen

De beste fietsperiode in Litouwen

Je kunt jouw fietsvakantie in Litouwen het beste organiseren in juni, juli, augustus of september. De gemiddelde temperatuur ligt in deze periode rond de 18 graden, soms iets hoger. Ook valt er minder regen in deze tijd van het jaar. Houd er wel rekening mee dat er in de zomer veel muggen rondvliegen in Litouwen, zeker in de bosachtige gebieden in het land.

Hoewel het in de zomer niet heel koud is, raden wij je toch aan warme kleding mee te nemen. In de bossen en in de bergen kan het namelijk wel fris zijn. Ook is het in de ochtend en avond niet warm. Daarnaast is het verstandig om een regenpak mee te nemen, want ook in de zomer kan het veel regenen.

> Damesfiets kopen: Verzending = gratis op alle fietsen!

Kamperen in Litouwen

De meeste mensen die een fietsvakantie in Litouwen organiseren, kiezen ervoor onderweg te kamperen. Wij raden dit ook zeker aan. De campings in Litouwen zijn niet veel soeps en bovendien vrij duur, maar je mag bijna overal vrij kamperen. Dit is zeker een aanrader, want in Litouwen zijn er veel prachtige plekken te vinden waar je je tentje op mag zetten.

Let op: in de nationale parken in Litouwen mag je niet vrij parkeren. Hier moet je dan ook op zoek naar een camping als je de nacht door wil brengen in je tentje. Gelukkig zijn de tenten in de nationale parken van Litouwen beter uitgerust dan de campings daarbuiten.

Hotels in Litouwen

Er zijn voldoende hotels te vinden in Litouwen. Toch kan het lastig zijn een hotel te vinden als je wat meer achteraf aan het fietsen bent. Ben je van plan veel in een rustige omgeving te gaan fietsen? Dan kun je beter een tentje meenemen op de fiets, aangezien je deze bijna overal op mag zetten. Met een tentje hoef je in ieder geval niet te zoeken naar een hotel.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  389,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Diva 22 Inch - Grijs / Roze
Spirit Diva 22 Inch - Grijs / Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,- Aanbiedingsprijs  249,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  385,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens het artikel: Fietsvakantie Malta!