Wat zijn de 5 beste plekken voor een fietsvakantie in Nederland?

Als je op fietsvakantie besluit te gaan, denk je misschien aan een warm land, ergens ver van huis. Toch hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Op fietsvakantie Nederland ontdekken is zelfs voor mensen die denken dat ze elke uithoek van dit landje hebben gezien vaak een verrassing. Fietsen in Nederland kan je kanten van je eigen land laten zien, die je verbaasd op doen kijken. Op fietsvakantie Nederland doorkruizen is genieten van landelijke wegen, heidevelden, bosgebieden, dijken, stranden en uitgestrekte polders. Door Nederland loopt het uitgebreide LF netwerk: een enorm aanbod aan routes voor langere fietstochten. Om je op weg te helpen zetten we de 5 beste plekken om fietsen in Nederland tot een groot succes te maken voor je op een rijtje.

 1. Fietsvakantie langs de Noordzee

  Op fietsvakantie Nederland zien betekent op de LF1, ook wel de Noordzeeroute, genieten van helmgras, duinpannetjes, krakend zand onder je banden en mooie kustwegen. De route start in Sluis of Den Helder, en op je weg kom je het ene pittoreske vissersdorp na het andere tegen. Op fietsvakantie Nederland leren kennen betekent langs op de Noordzeeroute ook: genieten van de Stormvloedkering en tal van horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden onderweg.

 2. Fietsvakantie door Midden Nederland

  Op fietsvakantie Nederland van een andere kant leren kennen: dat kan op de LF4, de Midden-Nederland route die 300 kilometer lang door prachtige landschappen voert. Als je wilt fietsen in Nederland en zo veel mogelijk van ons land wil ontdekken is deze route zeer geschikt. Hij voert namelijk door een enorme rijkdom van landschappen, van Twente naar Zuid Holland.

 3. Fietsvakantie langs de Maas

  De LF3, ook wel de Maasroute, voert je langs de schittering van het rivierenlandschap, terwijl je op fietsvakantie Nederland ontdekt. De route is 240 kilometer lang, begint in Arnhem en eindigt in Maastricht. Fietsen in Nederland was nog nooit zo mooi: ontdek het unieke Maasheggenlandschap, steek over op sfeervolle pontjes en geniet van de Limburgse heuvels. Het laatste deel van deze route is zwaarder, omdat er wat meer hoogteverschil overwonnen moet worden.

 4. Fietsvakantie door het Vechtdal

  Maar op fietsvakantie Nederland ontdekken kan ook in een landschap dat bijna on-Nederlandse dimensie heeft zoals het Vechtdal in Zuid Limburg. Op de LF16, de Vechtdalroute, van Zwolle naar Darfeld wordt fietsen in Nederland 240 kilometer lang genieten van het langzaam stijgende landschap rond de meanderende rivier de Vecht. Een deel van deze route loopt ook door Duitsland. Dat vergt even wat extra aandacht, het bewegwijzeringssysteem in Duitsland is namelijk anders dan in Nederland. Licht je van te voren goed in, zodat je tijdens je tocht niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 5. Fietsvakantie langs de Waddenzee

  Als je op fietsvakantie Nederland op zijn mooist wil zien, is de LF10, de Waddenzeeroute een echte aanrader. Op deze route van 270 kilometer komt alles wat er maar mooi is in Nederland bijeen. Allereerst ontdek je de schoonheid van de Friese en Groningse kuststreek. Je fietst door oude dorpen, langs terpen en over zeedijken. Maar ook doorkruis je het Nationaal Park Lauwersmeer, en zie je de Afsluitdijk eens vanaf het fietszadel. Deze route is daarnaast zeer goed te combineren met een tripje naar een van de Waddeneilanden. Je fietst namelijk langs alle havens met een veerverbinding naar de eilanden. Fietsen in Nederland is op deze route een waar genot voor de sportieve fietser, die tegelijk verliefd is op het natuurschoon dat ons kleine landje te bieden heeft.

Omafietsen

Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,- Aanbiedingsprijs  219,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,- Aanbiedingsprijs  349,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Diva 22 Inch - Grijs / Roze
Spirit Diva 22 Inch - Grijs / Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,- Aanbiedingsprijs  249,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*