Jongensfiets 10 inch: Ideaal om kleintjes te leren fietsen

Zodra een kind kan lopen kan het ook leren fietsen. Dit kan bijvoorbeeld, wanneer je een Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
zoon hebt, worden gedaan op een jongensfiets 10 inch. Dit is een geschikte maat voor kinderen van ongeveer een meter in lengte. Dit betekent dus dat het kind tussen 1 en 3 jaar oud is en direct al kan leren omgaan met een tweewieler. Dit is natuurlijk vooral in fietsland Nederland heel belangrijk. Een jongensfiets 10 inch is dus ook geschikt fiets voor 2 jarige

Hoe jonger hier mee begonnen wordt, hoe beter je zoon kan leren hoe het verkeer in elkaar zit. Hij kan op zijn fietsje leren om zich heen te kijken en veilig te bewegen. Voor het zover is kunnen jullie echter eerst samen leren het evenwicht te bewaren. Daarom is op 10 inch jongensfietsen vaak ook een duwstang gemonteerd. Deze kan hier veel hulp bieden. Dit leert immers een stuk gemakkelijker.

10 inch jongensfietsen: Gegarandeerd veilig de weg op

Al is het fietsje nog zo klein, zelfs 10 inch jongensfietsen moeten voldoen aan veiligheidseisen zoals deze gesteld worden. Dit maakt het immers een stuk beter voor alle weggebruikers. Dit geldt zelfs wanneer alleen nog maar in een beschermde omgeving geoefend wordt. Let daarom altijd op een aantal belangrijke zaken, voorbeelden hiervan zijn:

  • Een achteruittraprem die krachtig remt
  • Zijwieltjes die naast de duwstang extra steun bieden
  • Banden voor en achter die niet snel kapotgaan
  • Sterk frame van staal

De reden waarom de veiligheid van de 10 inch jongensfiets zo belangrijk is, is vooral ook praktisch. De fiets moet immers goed tegen een stootje kunnen. Kleine jongens zullen immers weleens vallen en botsen. Als de fiets hier dan niet goed tegen kan, dan zal dit alleen maar extra kosten met zich meebrengen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Dit kan gemakkelijk worden voorkomen door even wat aandacht aan de kwaliteit te besteden.

> Meisjesfiets 10 inch: Verzending = gratis!

Een fiets gemakkelijk onderhouden

Het onderhoud plegen aan een fiets kan op een hele gemakkelijke manier worden gedaan. Meer dan wat water en een goede doek is niet nodig. Deze moet dan worden gebruikt om in ieder geval het frame goed schoon te houden. Wanneer veel door bijvoorbeeld plassen wordt gereden, dan is het altijd zo dat de 10 inch jongensfiets vuil wordt. Vuil zorgt voor een vermindering van de kwaliteit en dit kan dan weer negatief werken op de fiets. Die kan dan eerder kapotgaan. Het is immers zo dat de fiets precies lang genoeg moet meegaan tot het kind groot genoeg is voor het volgende model. Het liefst zelfs nog iets langer voor het volgende kind.

Zeker bij fietsjes met zijwielen is het ook belangrijk om de zijwielen regelmatig schoon te maken.

> Vandaag vóór 16:00 uur besteld = morgen in huis: Kinderfiets 10 inch!

Bekijk ook onze andere jongensfiets inchmaten:

Is je zoon nog niet toe aan de bovenstaande fietsen? Misschien is een houten loopfiets dan een goede optie!

> Ook een fiets voor de grote zus kopen? Bekijk dan eens de populaire Popal Little Miss 16 inch!