Kinderfiets 4 jaar: Verzending = gratis!

Fietsen geeft kinderen zelfvertrouwen. Dankzij de kinderfiets kunnen 4-jarigen hun gevoel van eigenwaarde vergroten. Dit zijn Lees door

Set Ascending Direction

109 producten in totaal

Page
Filter
per page
Set Ascending Direction

109 producten in totaal

Page
Filter
per page
zonder meer niet te verwaarlozen aspecten in de groeifase van het kind. Bovendien verbetert fietsen de stemming, omdat lichamelijk activiteit zorgt voor de aanmaak van endorfine, het hormoon dat zorgt voor een goed humeur. Kinderen die fietsen zijn echt gelukkiger!

Fietsen houdt het hart- en vaatstelsel ook nog eens gezond. In feite is deze vorm van beweging ook een uitstekende cardiovasculaire training voor kinderen. Ze laten hun hart wennen aan langdurige maar matige inspanningen, terwijl ze tegelijkertijd hun longventilatie versterken. De beweging van de benen die nodig is om te trappen, stelt je kind bovendien in staat om de bloedstroom vanaf de benen te verbeteren. Alle reden dus, om een fiets te kopen voor je hartendief. Maar hoe kies je nu de beste kinderfiets voor een 4-jarige?

Inchmaat bepalen voor kinderfiets 4 jaar

Voor het bepalen van de juiste fietsmaat wordt bij volwassenen gewerkt met de framemaat. Dat is bij kinderen anders. Bij kleintjes wordt de juiste fietsmaat namelijk bepaald door de wielmaat en niet door de framemaat. De wielmaat wordt altijd in inches aangegeven.

Wil je een fiets online kopen voor je kind, dan is het handig om rekening te houden met de volgende aspecten:

  • De leeftijd;
  • De lichaamslengte;
  • De kledingmaat.

Maak gebruik van ons maattabel om de juiste wielmaat te bepalen voor jouw ukkie. Heb je hier nog vragen over? Dan helpt onze klantenservice je graag verder!

Veelgestelde vragen

Welke maat fiets voor een kind van 4 jaar?

Voor een kind van 4 jaar met een lichaamslengte van 95 cm is een fiets met een wielmaat van 12 inch ideaal. Iets langere kinderen van 100 cm hebben een kinderfiets met wielmaat 14 inch nodig. Meestal zitten kinderen van deze lengte in de leeftijdscategorie 3 – 5 jaar. Voor kids van 4 – 6 jaar met een lengte van 105 cm koop je het beste een fiets met wielmaat 16 inch. Je merkt dat voor het bepalen van de juiste wielmaat van een kinderfiets voor 4-jarige de lichaamslengte van het kind belangrijker is dan de leeftijd.

Wat is de juiste zadelhoogte voor mijn kind?

Bij het kopen van de beste kinderfiets voor een kind van 4 jaar kies je voor een exemplaar die, met het zadel helemaal omlaag, ervoor zorgt dat de voeten van het kind de grond raken. Dat is veiliger voor je kind. Naarmate je kind groeit, kan het zadel geleidelijk aan in hoogte worden versteld.

Heeft een kinderfiets voor een 4-jarige ook versnellingen?

Sommige kinderfietsen komen met versnellingen. Voor een 4-jarige is het echter beter om een fiets te kopen zonder versnellingen.

Worden zijwieltjes standaard meegeleverd?

Al onze fietsen worden standaard geleverd met afneembare zijwieltjes.

Afmonteren van de fiets

Een kinderfiets 4 jaar besteld? Dan heb je weinig werk meer om je kind ervan te laten genieten. De meeste fietsen worden namelijk deels afgemonteerd afgeleverd. Je hoeft alleen nog maar zijwieltjes, zadel, trappers, stuur, handrem en bel te plaatsen. Dat is een eenvoudige klus die je binnen de kortste keren hebt afgerond.

Er zijn modellen die bij levering zelfs voor maar liefst 95% afgemonteerd zijn, zoals de Disney Frozen 2 Meisjesfiets 12 inch. Alle kinderfietsen hebben een veilig gesloten kettingkast ter bescherming van kleine vingertjes. Sommige exemplaren zijn voorzien van óf een terugtraprem, óf een handrem, maar er zijn ook fietsen die beide typen rem hebben. Kijk ook uit naar kinderfietsen waarvoor een bundelkorting geldt van 5 tot 10%!

Overigens komen sommige ouders in de verleiding om een fiets op de groei te kopen, omdat ze er rekening mee houden dat kinderen heel snel groeien. Voor kinderen is het echter erg belangrijk dat ze de grond met beide benen kunnen raken als ze op hun zadel – in de laagste stand – zitten. Zo kunnen ze veilig leren fietsen.

Bekijk eens: