Goedkope meisjesfiets 16 inch: Tot 40% korting!

Verras je kleine prinses en geef een 16 inch meisjesfiets als verjaardagscadeau. Of voor tussendoor – Lees door

Van laag naar hoog sorteren

29 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

29 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
wanneer het tijd is voor de volgende maat. Kies je een nieuwe meisjesfiets uit, dan telt uiterlijk niet alleen. Het meest belangrijk is een passende fiets. Is jouw dochter tussen de 4 en 6 jaar, dan is de kans heel groot dat een meisjesfiets met 16 inch wielen het meest geschikt is.

Is een 16 meisjesfiets geschikt?

Hoewel een verjaardag een ideaal moment is voor een 16 inch meisjesfiets, kan het voorkomen dat je kind al eerder toe is aan deze nieuwe maat. Belangrijker dan de leeftijd voor de maatbepaling van de fiets is namelijk de lengte van je kind. Kort gezegd: de lengte van je kind is leidend in de keuze voor een kinderfiets. Wanneer je kind dus een aardige groeispurt heeft gemaakt, is het handig om na te gaan of de huidige fiets van je dochter nog wel passend is. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen voor een meisjesfiets van 16 inch:

 1. Lichaamslengte max 105 cm
 2. Leeftijd 4-6 jaar
 3. Kledingmaat 104-110

Alle meisjesfietsen van 16 inch voldoen aan alle veiligheidseisen, zodat de kinderen zo veilig mogelijk de weg op gaan. Alle fietsen in deze categorie zijn voorzien van zijwielen. Mocht je liever een fiets zonder zijwielen willen dan is het altijd mogelijk om de zijwielen te demonteren.

16 inch meidenfiets: populairste kleuren

Roze is en blijft een zeer populaire kleur voor jonge meiden. Vooral het contrast tussen wit en roze maken deze fietsen erg opvallend! Naast de roze kleur zijn voor een fiets 4 jaar de volgende kleuren enorm in trek :

 • Blauw
 • Geel
 • Rood
 • Paars
En we hebben ook de volgende merken:
 • Altec meisjesfiets 16 inch
 • Popal 16 inch voor meisjes
 • Meidenfiets 16 inch Spirit
 • 16 inch meisjesfiets Volare
 • Troy meisjesfiets 16 inch

Andere aandachtspunten tijdens het kopen van een meidenfiets

Naast het kiezen van de juiste inchmaat en het bepalen van de kleur zijn er nog een aantal tips die we graag willen delen:

 • Koop je de fiets voor je dochter? Laat je kind dan meebeslissen tijdens de zoektocht naar een nieuwe fiets. Kies een aantal fietsen uit en vraag je dochter naar haar mening. Naast het feit dat je dochter meer vertrouwd raakt met de fiets is het ook ontzettend leuk om op deze manier een nieuwe fiets te kopen.
 • Maak tijdens de zoektocht naar een nieuwe 16 inch meisjesfiets gebruik van de filters. Je kunt meerdere filters tegelijkertijd gebruiken.
 • Naast de meisjesfiets van 16 inch zijn er ook andere type fietsen in de 16” maat verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de omafietsen en transportfietsen.

Als een 16 inch meisjesfiets toch niet de geschikte maat is, kan je ervoor kiezen om een andere maat te bestellen:

Wordt de fiets volledig rij-klaar geleverd?

Jij hebt je meisjesfiets met 16 inch wielen de volgende dag in huis, mits je vóór 15:00 een bestelling doorgeeft. Deze snelle service kunnen wij garanderen, omdat wij fietsen op voorraad hebben en deze in een doos afleveren. Dit betekent wel dat ze niet volledig rij-klaar zijn. Het enige wat jij hoeft te doen zijn lichte montagewerkzaamheden. Denk hierbij aan gemakkelijke klusjes zoals het voorwiel, zijwielen, stuur en zadel monteren.

Wil je een fietsen kopen online, dan wordt deze nooit 100% rij-klaar afgeleverd.