Driewieler loopfietsen: Verzending = gratis!

Als kinderen nog niet groot genoeg zijn voor een fiets, kun je ervoor kiezen om een Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
loopfiets of een loopfiets driewieler aan te schaffen. Dit biedt de mogelijkheid voor een kind om te wennen hoe het is om op een fiets te zitten. Vaak kunnen kinderen die een loopfiets hebben gehad later eerder fietsen. Een driewieler loopfiets zorgt voor extra stabiliteit, waardoor kinderen nagenoeg niet kunnen vallen. Niet alleen is het goed voor het kind om te wennen op een fiets, kinderen vinden het vaak zelf ook erg leuk om op een driewiel loopfiets te “fietsen”.

Er bestaan verschillende loopfietsen, namelijk:

  • Loopfietsen
  • Loopfiets driewielers
  • Baby loopfiets driewieler
  • Driewieler en loopfiets in 1

De laatstgenoemde, ook wel driewieler loopfiets 2 in 1 genoemd, biedt de mogelijkheid om de fiets zowel als loopfiets als, als driewieler te gebruiken. In de eerste fase kan het kind op de driewieler zitten, waardoor er extra stabiliteit geboden wordt. Als je zoon of dochter hieraan gewend is, kun je de loopfiets ombouwen tot driewieler. Hierdoor kunnen kinderen oefenen om evenwicht te bewaren. Dit is een goede manier om een kind te laten oefenen voordat ze op een echte fiets gaan fietsen.

Hoe oud moet mijn kind zijn voor een loopfiets driewieler?

Er bestaat geen minimale leeftijd voor een loopfietsdriewieler. Wel moeten de benen van het kind sterk genoeg zijn om zichzelf voort te duwen als hij of zij op de driewieler loopfiets zit. Dit is meestal het geval als het kind kan lopen. Voor sommige kinderen is dit al op 1-jarige leeftijd, voor andere kinderen op 2-jarige leeftijd. Vandaar dat er vaak op internet wordt gezocht op de zoekterm “driewieler loopfiets 1 jaar”, “driewieler loopfiets 2 jaar” of “driewieler loopfiets baby”. De voorwaarden wanneer een kind de loopfiets driewieler kan gebruiken op een rijtje:

  • De benen van het kind moeten sterk genoeg zijn om zichzelf te kunnen voortduwen
  • Er bestaat geen minimale leeftijd
  • Kan je kind lopen? Dan een goede indicatie om loopfiets driewieler te gebruiken

Een loopfiets baby driewieler bestaat vaak ook. Op deze driewieler loopfietsen hoeft het kind zichzelf niet voor te duwen, omdat hier vaak een stang met een handvat op gemonteerd is. Met deze stang kan een ouder de loopfiets voortduwen, zodat het kind rustig kan blijven zitten. Als het kind, of de baby, op een leeftijd komt dat hij of zij zelf de fiets kan voortduwen, hoeft de stang met handvat niet meer te worden gebruikt. Hierdoor kan een kind vaak meerdere jaren plezier hebben met dezelfde loopfiets driewieler of loopfiets driewieler 2 in 1. Let wel op dat een kind of baby op de fiets moet kunnen blijven zitten. Het is daarom verstandig om een driewieler loopfiets voor een baby te kopen waar het kind in kan worden vastgezet door middel van riempjes.

> Hout loopfiets kopen: Vóór 16.00 uur besteld = morgen in huis!