Fietsverlichting kopen: Profiteer van korting tot wel 40%

Op de fiets ben je zeer kwetsbaar in het verkeer. Je hebt op de fiets namelijk Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
geen bescherming om je heen en de meeste mensen fietsen in Nederland zonder fietshelm. Het is daarom belangrijk dat je goed opvalt in het verkeer, waardoor de kans op een ongeluk afneemt. Opvallen in het verkeer kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je gebruikmaken van een reflecterend hesje over je jas, maar ook opvallende kleding kan al helpen om je te laten opvallen. Als het donker is, is het echter moeilijker om op te vallen. Het belangrijkste als je in het donker fiets is dat je gebruikmaakt van verlichting. Door gebruik te maken van fietsverlichting kan iedereen je namelijk van grote afstand aan zien komen fietsen.

Fietsverlichting; hoe belangrijk is het?

Het is belangrijk dat je fiets zowel een koplamp heeft als een fietsachterlicht. Een koplamp, ook wel fietslamp voor genoemd, kan twee functies hebben. Eén functie is dat de fietslamp ervoor zorgt dat je opvalt in het verkeer bij andere weggebruikers. De andere functie is dat de fietslamp de weg voor je verlicht, zodat je goed ziet waar je fietst. Hierdoor kom je niet voor verassingen te staan als er plotseling een bocht komt, of er een gat in de weg zit. Een fietsachterlicht heeft maar één functie. De functie hiervan is dat je door het achterlicht opvalt bij verkeer dat van achteren aan komt rijden. Ook hierdoor verklein je de kans op een ongeluk.

> Tot 40% korting: kinderfietsen & damesfiets!

Heeft jouw fiets geen verlichting, dan kun je ervoor kiezen om een fietsverlichting set aan te schaffen. Deze verlichtingssets kunnen vaak aan het stuur en aan de bagagedrager of frame worden vastgemaakt. Dit maakt de meeste fietsverlichtingssets universeel. Verlichting op de fiets is zeer belangrijk, zeker als het buiten donker is. Ook als het regenachtig is, is het zeer belangrijk omdat automobilisten je met regen minder goed zien. Een combinatie van beide vraagt helemaal om goede verlichting. Als het buiten donker is en het regent, dan is het zeer moeilijk voor een automobilist om een fietser te zien zonder verlichting.

  • Voorlamp om op te vallen en het verlichten van de weg
  • Fietsachterlicht om op te vallen voor verkeer van achteren
  • Heeft jouw fiets geen verlichting? Schaf dan een fietsverlichting set aan!
> Bekijk hier het overzicht van onze LED fietsverlichting!

Wil je een fietslamp kopen? Hou dan hier rekening mee

Bij het aanschaffen van een fietslamp moet je rekening houden met verschillende punten. Denk hierbij aan het aantal lux van de verlichting en het aantal lumen. Het aantal lumen zorgt ervoor hoe veel verlichting de fietslamp geeft. Lux is een aanduiding hoeveel lumen er per vierkant meter zichtbaar zijn op een meter afstand van de lichtbron. Tot ongeveer 100 lumen ben je zichtbaar in het verkeer, maar zal de fietsverlichting de weg niet verlichten. Deze verlichting is aan te raden in een stad, of in een andere omgeving waar het niet te donker is. Wil je dat de fietslamp voor wel de weg verlicht? Dan kun je het beste kiezen voor een fietslamp met minimaal 200 lumen. Wees je er daarnaast altijd van bewust dat een voorlicht een witte of gele kleur moet hebben en een achterlicht een rode kleur. De verlichting mag hierbij niet knipperen.

  • Bedenk hoeveel lumen de lichtbron moet zijn
  • Moet de fietslamp de weg verlichten? Gebruik dan een lichtbron van minimaal 200 lumen
  • Voorlicht: witte of gele kleur
  • Achterlicht: rode kleur
  • Fietsverlichting mag niet knipperen

Bekijk ook de andere fietsonderdelen & accessoires van onze bike shop: