Wat is een eerlijke premie voor een fietsverzekering?

Nederland is een fietsland bij uitstek. Tenminste 84 procent van ons land bezit in ieder geval een fiets, en meestal meerdere exemplaren. Waar vroeger alleen op de trapfiets werd gereden, komt nu ook de e-bike steeds meer op. Een ideale oplossing voor mensen die minder goed te been zijn, of voor fietsers met een mindere conditie. Door de hoge waarde die deze e-bikes vertegenwoordigen, is helaas ook de kans op diefstal van een fiets in ons land de laatste jaren enorm toegenomen. Als je daar nog bij optelt dat fietsen in ons dichtbevolkte landje eerder beschadigd raken dan in stillere gebieden, kun je je misschien voorstellen waarom veel Nederlanders op zoek zijn naar een goede fietsverzekering. 

VERSCHILLENDE FIETSVERZEKERINGEN

Als jij ook bij die groep behoort, vraag je je misschien af wat nu eigenlijk een eerlijke premie fietsverzekering is. Je wilt uiteraard niet teveel betalen, maar ook niet je premie fietsverzekering laag houden, om uiteindelijk met een slechte fietsverzekering te eindigen. Er zijn in ons land vele verschillende verzekeraars, die allemaal hun eigen premie fietsverzekering berekenen. Als je je afvraagt wat een eerlijke premie fietsverzekering is, is het vooral belangrijk dat je geen appels met peren vergelijkt. Zo kan je premie fietsverzekering oplopen als je je fiets niet alleen voor diefstal, maar ook voor schade verzekert. Om een goede vergelijking van de premie fietsverzekering te doen, is het dus goed uit te gaan van een en dezelfde soort verzekering. Bijvoorbeeld een verzekering die alleen voor diefstal geldt. Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt dat de premie fietsverzekering op kan lopen, al naar gelang in welke provincie je woont. Als je huisje in het drukbevolkte Amsterdam staat, zal de premie fietsverzekering naar alle waarschijnlijkheid hoger uitvallen, dan als je voor dezelfde verzekering kiest in Twente. De verzekering houdt er bij de berekening premie fietsverzekering namelijk rekening mee dat een fiets in een drukke stad veel meer kans op beschadiging op diefstal heeft. De premie fietsverzekering zal daardoor stijgen. 

EEN EERLIJKE PREMIE 

Als je op internet gaat zoeken, zal je al snel op vele overzichten stuiten waarin verschillende fietsverzekeringen en hun premie fietsverzekering worden vergeleken. Vaak wordt in deze schema’s de premie fietsverzekering per maand aangegeven. Dit is om je de mogelijkheid te geven eenvoudig te vergelijken, zonder naar de calculator te moeten grijpen. Bij veel fietsverzekeringen betaal je echter de premie fietsverzekering eenmalig, de maandbedragen zijn dus in sommige gevallen verrekeningen van het totaalbedrag. Uit de overzichten blijkt dat de meeste verzekeringen een premie fietsverzekering vragen tussen de 4, 58 en de 6,46 euro per maand. Er zijn natuurlijk ook fietsverzekeringen met een hogere premie fietsverzekering, maar die zijn relatief te prijzig en laten we daarom buiten beschouwing. Al met al kun je zeggen dat je van een eerlijke premie fietsverzekering kunt spreken als de premie niet hoger is dan zes euro vijftig en niet lager dan 4 euro. Hele lage premies lijken misschien gunstig, maar zouden je als klant alert moeten maken. Waarom is de premie fietsverzekering zo laag? Zijn de voorwaarden van deze verzekering wel gunstig? Het spreekt voor zich dat je je bij je zoektocht naar een eerlijke premie fietsverzekering niet alleen blind moet staren op getallen. Kijk ook per fietsverzekering goed wat er wordt geboden voor de premie fietsverzekering die je moet betalen. Op deze wijze kun je die fietsverzekering vinden die niet alleen een gunstige premie fietsverzekering heeft, maar ook aan al je eisen en wensen voldoet!

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart-50cm
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart-50cm
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Speciale prijs € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
93%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*