Loopfiets 4 jaar: snelle bezorging

Wanneer een kind nog niet helemaal klaar is voor de overstap naar een fiets met trappers Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
kan een loopfiets vanaf 4 jaar een goede oplossing zijn. Waar je voor kinderen van 1 nog wel eens kijkt naar een loopfietsje met 3 wielen, is het voor kleuters raadzaam naar een loopfiets te kijken met maximaal 2 wielen. Het moment dat je kind op een echte fiets stapt, is namelijk dichterbij dan je denkt.

Een loopfiets is ideaal voor kinderen van 4 die de echte stap naar een trapperfiets nog niet kunnen of willen maken. Prettig aan deze fietsen is, dat je niet hoeft te wachten tot ze 4 jaar zijn. Al op vroege leeftijd kunnen kinderen op een loopfiets leren balans te houden. Tegen de tijd dat ze toe zijn aan een echte fiets zul je merken dat ze de rijwielbeheersing aardig onder controle hebben.

De maat van een loopfiets 4 jaar

Praten we over kinderfietsen, dan praten we over inchmaten: een maataanduiding voor de banden van een fiets. Vaak wordt er bij een fiets een leeftijdsindicatie gegeven. Denk aan die loopfiets voor 4 jaar. Toch zegt een dergelijke leeftijdsindicatie niet alles.

Stel, je hebt een kind van 2. Dan kijk je bij voorkeur naar een fiets van 10 inch. Deze maataanduiding is namelijk geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar en met een lichaamslengte van 85 tot 100 cm. Is je kind 2, maar groter dan 100 cm, dan begin je met een loopfiets vanaf 12 inch.

Voor een kind van 4 heb je te maken met een lichaamslengte van 95 tot 105cm. Een ideale loopfiets vanaf 4 jaar is dan 12 inch.

Meten is weten. Meet je kind regelmatig op, zodat je ergonomisch altijd de beste en meest veilige keuze maakt. Wil je weten welke inchmaten bij welke lichaamslengte en leeftijd passen, bekijk dan de matentabel.

Loopfietsen vanaf 4 jaar: belangrijke kenmerken herkennen

Evenwicht leren houden op een fiets leer je niet in één keer. Daar is tijd en zin voor nodig. Zorg dat alle basisvoorwaarden er zijn voor een goede loopfiets vanaf 4 jaar zodat je kind spelenderwijs bekend raakt met het fenomeen fietsen. Maar waar let je precies op bij het uitzoeken van een loopfiets 4 jaar?

  • Zorg voor een fiets met twee wielen zodat je kind balans houdt
  • Schaf een loopfiets aan met foam- of luchtbanden voor een prettige vering
  • Koop een lichtgewicht loopfiets met het oog op evenwicht
  • Zorg dat je loopfiets vanaf 4 jaar koopt met verstelbaar zadel en stuur

Bekijk ook eens deze loopfietsjes: